[wp_ad_camp_1]
Ute etter sunne sjokoladecookies? Disse smaker godt, og er mye sunnere enn de du kjøper i butikken.
Sunne sjokoladecookies er noe av det beste jeg kan få. De smaker godt, er sunnere enn de du kjøper ferdig innpakket i butikk (som også er fulle av transfett…blæh), og de metter godt.
Disse kjeksene er lette å lage. Du mikser alt i en bolle, enten med automikser eller for hånd, og så er de klar til å klattes utover et stekebrett. Vær obs på at de hever litt og «glir» utover når du setter de i ovnen. Derfor kan det være lurt å ikke lage for store klatter når du legger de på stekebrettet.
Oppskrift på sunne sjokoladecookies finner du under.
[wp_ad_camp_2]
- 50 gram kokosolje
- 50 gram smør (eller kokosolje)
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1 dl havregryn
- 2 stk egg
- 1 ts salt
- 60 gram speltmel
- 60 gram sukker
- 1 ts natron
- 100 gram mørk sjokolade (minst 70% kakao)
- Pisk smør/olje og sukker godt sammen.
- Bland inn egg, salt, vaniljesukker og havregryn.
- Bland inn mel og natron.
- Tilsett hakket sjokolade.
- Fordel deigen i små klatter. Trykk de litt ned med en skje.
- Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.
Hvor kjøper jeg ingrediensene:
- Kokosolje (tidsporten)
- Smør (vanlig matbutikk eller tidsporten)
- Vaniljesukker (vanlig matbutikk)
- Havregryn (vanlig matbutikk)
- Egg (vanlig matbutikk)
- Uraffinert havsalt (tidsporten)
- Speltmel (Coop Mega. Mel fra Volda Mølle, økologisk steinmalt spelt)
- Uraffinert sukker (tidsporten)
- Natron (vanlig matbutikk)
- Mørk sjokolade (vanlig matbutikk)
Prøv også disse oppskriftene:
Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
Lettvint eplekake uten steking
[wp_ad_camp_3]