[wp_ad_camp_1]
Her følger en oppskrift på herlige kjeks med sjokoladebiter.
Ingredienser
- 130 gram cashewmel
- 75 gram havremel
- 30 gram kokossukker
- 1/4 ts havsalt
- 0,4 dl lønnesirup
- 3 ss vann
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 50 gram mørk sjokolade (hakket i små biter)
Porsjoner: x oppskrift
Enheter:
Instruksjoner
- Sett ovnen på 150 grader.
- For å lage mel av cashew, så er det bare å mikse nøttene i en blender til de er pulverisert. Havremel får du kjøpt i butikken. Eventuelt kan du mikse havregryn i blenderen til de er omgjort til mel.
- For hånd: rør sammen melet, kokossukkeret og saltet.
- Tilsett lønnesirup, vann, vanilje og rør godt for hånd. Du kan også mikse i en kjøkkenmaskin om du ønsker det.
- Hvis du må, så tilsett 1 ss til med vann. Det skal helst ikke være nødvendig.
- Tilsett hakket sjokolade, og rør godt.
- Ta ut ca 1 ss deig og klatt ned på et stekebrett som en kjeks. Lag ca 0,5 cm høye kjeks.
- Stekes i ca 8-10 minutter, til kjeksene begynner å se lysebrune ut.
- Må avkjøles en del før de kan spises (da stivner de litt).
Notater
Hvor kjøper jeg ingrediensene:
- Cashewnøtter (vanlig matbutikk)
- Havregryn / havremel (vanlig matbutikk)
- Kokossukker (AltShop)
- Havsalt, uraffinert (Tidsporten)
- Lønnesirup (vanlig matbutikk)
- Vaniljeekstrakt (iHerb)
Næringsinnhold
Kjeks med sjokoladebiter
Innhold pr servering
Kalorier 1508
Kalorier fra fett 639
% av daglig verdi*
Fett 71g
109%
Mettet fett 16g
80%
Flerumettet fett 10g
Enumettet fett 31g
Natrium 497mg
21%
Kalium 1127mg
32%
Karbohydrat 166g
55%
Fiber 14g
56%
Sukker 79g
Protein 35g
70%
Vitamin C
1%
Kalsium
17%
Jern
81%
* Prosentene er basert på et inntak av 2000 kalorier.
Prøv også disse oppskriftene:
Sunne pannekaker med havre og eple
Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado
Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel
[wp_ad_camp_3]