[wp_ad_camp_1]
En herlig kjeks med mokkasmak. Lett å lage, lett å spise.
Dette er kjeks som smaker veldig godt, samtidig som de er veldig sunne. Kjeksene inneholder litt kaffe, så om du ikke tåler dette, så kan du heller bruke vann eller havremelk. Kjeksene er uten standard mel og uten olje. Bare mye snadder.
Hvis du synes noen av ingrediensene virker litt rare, så finnes det et hav av alternativer du kan bruke. Under finner du en oversikt over noen alternativer.
Under finner du oppskrift på kjeks med mokkasmak.
[wp_ad_camp_2]
Kjeks med mokkasmak
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Av: Vegard
Type oppskrift: Kjeks
Serveringer: 4
Ingredienser
- 1,5 dl mandelmel
- 1,5 dl kokosmel
- 3 ss kakao
- 3 ss kokossukker
- ½ ts salt
- 2 dl kaffe (sånn ca)
- 3 ss yaconsirup eller lønnesirup
- 1 ts vaniljepulver
Instruksjoner
- I en mikser, bland sammen melet, kakao, kokossukker, salt og vaniljepulver.
- Tilsett kaffe (litt om gangen) og yaconsirup. Miks det godt sammen slik at det blir formbart.
- Form de som kjeks på en rist med bakepapir under.
- Det er tre måter du kan tilberede de på:
Dehydrering
- Dehydrer på 40-43 grader i ca 2 timer. Snu kjeksene oppned etter 1 time.
Steking
- Stekes i 10-12 minutter på 150 grader. Snu kjeksene oppned etter ca 6 minutter.
Spise nå
- Form til kjeks, kjøl ned og spis når de er kalde og harde. Eventuelt frys ned.
Notat
Her har du erstattere til noen av matvarene:
Mandelmel: cashewmel eller annet nøttemel.
Kokossukker: vanlig hvitt eller brunt sukker.
Lønnesirup: kokosnektar, agavenektar.
Mandelmel: cashewmel eller annet nøttemel.
Kokossukker: vanlig hvitt eller brunt sukker.
Lønnesirup: kokosnektar, agavenektar.
Prøv også disse oppskriftene:
Enkel eplekake med sitron og dadler
[wp_ad_camp_3]