[wp_ad_camp_1]
En god og enkel sjokolade-«fudge» som du lager på kort tid.
Fudge med sjokolade er enkelt å lage. Du smelter sjokoladen du vil bruke, tilsetter noen andre ingredienser, setter kjølig, og vips…du har en lekker konfekt.
Du kan godt lage sjokolade selv. Jeg brukte butikksjokolade med 86% kakao. Det var litt mer lettvint denne gangen. Ellers er det ikke noe spesielt fancy med denne oppskriften. Søtningen blir redusert/økt ut i fra hvilken sjokolade du bruker. Hvis du f.eks bruker 70% sjokolade, så må du kanskje redusere sukkermengden noe. Men igjen, er du glad i sukker, så kjør på.
Under finner du oppskrift på enkel «fudge» med sjokoladesmak.
[wp_ad_camp_2]
Fudge med sjokolade
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com. Uten melk og gluten. Kan lages uten egg.
Av: Vegard
Serveringer: 4
Ingredienser
- 10 bringebær (kan droppes)
- 300 gram mørk sjokolade (gjerne 86%, eller bruk hjemmelaget sjokolade)
- 2 egg (bruk erstatter om du må. F.eks litt vann)
- 70 g kokossukker
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ss potetmel (kan droppes)
- ½ ts bakepulver
- ½ ts salt
- 80 g valnøtter, hakket eller hele
- 3 ss smeltet kokosolje
Instruksjoner
- Finn frem en liten form som du kler med bakepapir (f.eks 20x20).
- Smelt sjokoladen i en kjele.
- Miks sammen egg, sukker, vanilje, potetmel, bakepulver og salt.
- Tilsett smeltet sjokolade, og rør godt.
- Tilsett valnøtter.
- Hell blandingen over i formen, og sett kjølig i to timer.
- Kutt opp i biter.
Prøv også disse oppskriftene:
Enkel eplekake med sitron og dadler
[wp_ad_camp_3]