[wp_ad_camp_1]
Ostekake med bringebær er godt, saftig og sunt.
Denne ostekaken med bringebær er utrolig god og saftig. Igjen, dette er en ostekake uten ost. Jeg kaller den ostekake fordi den ser ut som en ostekake og konsistensen er akkurat som en ostekake. Fordelen med denne ostekaken med bringebær, er at den er langt sunnere enn de typiske kakene du kjøper i butikken.
Ostekake med bringebær er lett å lage. Du mikser først alt til bunnen. Det tar ca 1 minutt. Så mikser du alt til fyllet. Det tar ca 2 minutter. Og til slutt så mikser du to ingredienser som skal være på toppen. Det tar under 1 minutt. Det som tar tid med denne, er at den bør stå i fryseren noen timer før servering. Hvis ikke, så har den en tendens til å kollapse delvis.
Husk også at den bør stå i minst 10 minutter etter du tar den ut fra fryseren, slik at den blir litt mykere.
Jeg bruker en rundt springform på 15 cm når jeg lager ostekake med bringebær. Skal du bruke mindre form, så bør du redusere mengden i fyllet litt. Bruker du 18 cm, så må du nesten prøve deg frem med oppskriften under, og heller øke litt til neste gang hvis det er behov for det.
Under finner du oppskrift på ostekake med bringebær.
[wp_ad_camp_2]
- 150 gram makadamianøtter
- 6 dadler dadler
- 3 ss kokosmasse
- ⅛ ts salt
- 7 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i 1 time på forhånd)
- 1,5 dl sitronsaft
- 1 dl honning, kokosnektar eller lønnesirup
- 1 dl kokosolje, flytende
- 1 ss vaniljeekstrakt
- (hvis nøttene ikke er bløtlagt på forhånd, må du muligens tilsette litt vann)
- 200 gram frosne bringebær
- 6 dadler
- Miks makadamianøtter, salt og dadler i en kjøkkenmaskin. Miks godt.
- Finn frem en rund kakeform (jeg bruker 15 cm), og dryss kokosmasse i bunnen.
- Press så nøttemiksen du nettopp har mikset ned i formen.
- Miks ingrediensene sammen i en blender, og tøm over bunnen.
- Settes i fryser i en time.
- Miks bær og dadler i en blender til det er helt silkemykt. Tøm det over resten av kaken (etter 1 time), og sett kaken tilbake i fryser.
- Bør fryses i minst 2 timer før du kan servere den. Før servering bør den stå i ca 10-15 minutter.
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]