
[wp_ad_camp_1]
Sitron-bar er en enkel rett som passer perfekt når du får gjester på besøk.
Oi, for en nydelig smak! Disse sitron-barene smaker helt fantastisk godt, og det er veldig enkelt å lage dem. De krever ingen steking, kun avkjøling for å få de litt stivere. Her i huset, så gikk disse unna på under 10 minutter. Og vi er bare to som kan spise her…enn så lenge.
Jeg har alltid vært glad i syrlige kaker, og denne «kaken» er ingen unntak. Den er akkurat passe syrlig til at det smaker nydelig.
Når du skal rive sitron for å få sitronskall, så er det lurt å bruke økologisk sitron. Dette selges på bl.a Coop Mega og sannsynligvis andre større butikker som har fokus på økologisk mat.
Det eneste du trenger for å lage sitron-bar, er en kjøkkenmaskin. Du mikser alt som står i ingrediens-listen, og vips så har du en nydelig sitron-bar klar til å spises. Jeg anbefaler å fryse den ned i ca 1 time først, for at det skal bli litt enklere å kutte de opp i barer / biter.
Hvis du har tenkt å doble oppskriften, så bør du lage den i to omganger. Det kan være vanskelig å mikse alt i en kjøkkenmaskin hvis du skal lage dobbelt så mye.
[wp_ad_camp_2]
- 120 g mandler
- 15 stk dadler
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 2 ss sitronskall
- 3 ss sitronsaft
- 70 g kokosmasse
- 3/4 ts havsalt
- Miks mandler i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett dadler, vanilje, sitronsaft, sitronskall, og miks godt. Sett til siden.
- I en stor bolle, tilsett kokosmasse og salt. Bland sammen med en skje.
- Tilsett så alt fra kjøkkenmaskinen sammen med det som er i bollen. Miks med hendene.
- Press så deigen ned i en form og sett kjølig i minst 1 time.
- Kutt opp i barer / stykker før servering.
Hvor kjøpes ingrediensene:
Mandler: vanlig matbutikk.
Dadler: Coop Mega i Molde, og av og til i vanlige matbutikker.
Vaniljeekstrakt: iHerb.
Sitron: vanlig matbutikk.
Kokosmasse: vanlig matbutikk.
Havsalt: Tidsporten.no
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]