[wp_ad_camp_1]
Her får du noen skikkelig gode sjokoladekjeks, som ikke krever steking i ovn.
Sjokoladekjeks er lett å lage, og det er godt. Enkelt og greit. Disse kjeksene er kanskje de beste jeg noen gang har smakt. De er passe søte, de er enkle å lage, og de har en veldig fin konsistens. De er også sunne.
Kjeksene kan heldigvis spises kalde rett etter du har laget dem. Eller, du kan dehydrere de på lav varme (mellom 40-50 grader) i noen timer. Jeg foretrekker de kalde. Legger du de i kjøleskap, så blir de ekstra gode og litt hardere (men fortsatt myke). Grunnen til at de blir litt fastere, er pga kokosoljen som stivner når den kommer under romtemperatur.
Ingrediensene man bruker her er relativt vanlige. Du får kjøpt alt i vanlige butikker. Kokosnektar er kanskje det mest «uvanlige», men det kan fint erstattes med lønnesirup, honning eller annen søtning om du ønsker det.
Husk at kokosolje er viktig for å få den fine konsistensen. Det gjør også at den stiver noe når den står i kjøleskapet.
Under finner du oppskrift på sjokoladekjeks, som ikke krever steking.
[wp_ad_camp_2]
- 120 gram mandler (1 kopp)
- 150 gram cashewnøtter (1½ kopp)
- 10 stk dadler
- 1-2 ss kokosnektar (eller honning etc.)
- 2 ss kokosolje (smeltet)
- 1 ss vanilje
- 4 ss kakao
- ¼ ts salt
- Mos sammen mandler og cashewnøtter i en kjøkkenmaskin til de ligner på en grov melblanding.
- Tilsett så dadler, kokosnektar (eller annen søtning), kokosolje og vanilje. Miks videre til det er en jevn og fin blanding.
- Tilsett kakaopulver og salt og bland godt sammen.
- Lag kjeks ut av blandingen. Settes i kjøleskap i minst 1 time før servering slik at de blir fast og fin.
- Hvis du vil varme de, så kan du dehydrere de på 40-50 grader i et par timer.
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]