Author: Vegard
Ingredienser kan kjøpes på altShop eller iHerb.
Bunn
- 150 gram makadamianøtter
- 6 dadler dadler
- 3 ss kokosmasse
- ⅛ ts salt
Fyll
- 7 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i 1 time på forhånd)
- 1,5 dl sitronsaft
- 1 dl honning, kokosnektar eller lønnesirup
- 1 dl kokosolje, flytende
- 1 ss vaniljeekstrakt
- (hvis nøttene ikke er bløtlagt på forhånd, må du muligens tilsette litt vann)
Topping
- 200 gram frosne bringebær
- 6 dadler
Bunn
- Miks makadamianøtter, salt og dadler i en kjøkkenmaskin. Miks godt.
- Finn frem en rund kakeform (jeg bruker 15 cm), og dryss kokosmasse i bunnen.
- Press så nøttemiksen du nettopp har mikset ned i formen.
Fyll
- Miks ingrediensene sammen i en blender, og tøm over bunnen.
- Settes i fryser i en time.
Topping
- Miks bær og dadler i en blender til det er helt silkemykt. Tøm det over resten av kaken (etter 1 time), og sett kaken tilbake i fryser.
- Bør fryses i minst 2 timer før du kan servere den. Før servering bør den stå i ca 10-15 minutter.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/ostekake-med-bringebaer/
3.3.3077