Ostekake med bringebær
Author: Vegard
Ingredienser kan kjøpes på altShop eller iHerb.
Ingredienser
Bunn
  • 150 gram makadamianøtter
  • 6 dadler dadler
  • 3 ss kokosmasse
  • ⅛ ts salt
Fyll
  • 7 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i 1 time på forhånd)
  • 1,5 dl sitronsaft
  • 1 dl honning, kokosnektar eller lønnesirup
  • 1 dl kokosolje, flytende
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • (hvis nøttene ikke er bløtlagt på forhånd, må du muligens tilsette litt vann)
Topping
  • 200 gram frosne bringebær
  • 6 dadler
Instruksjoner
Bunn
  1. Miks makadamianøtter, salt og dadler i en kjøkkenmaskin. Miks godt.
  2. Finn frem en rund kakeform (jeg bruker 15 cm), og dryss kokosmasse i bunnen.
  3. Press så nøttemiksen du nettopp har mikset ned i formen.
Fyll
  1. Miks ingrediensene sammen i en blender, og tøm over bunnen.
  2. Settes i fryser i en time.
Topping
  1. Miks bær og dadler i en blender til det er helt silkemykt. Tøm det over resten av kaken (etter 1 time), og sett kaken tilbake i fryser.
  2. Bør fryses i minst 2 timer før du kan servere den. Før servering bør den stå i ca 10-15 minutter.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/ostekake-med-bringebaer/