[wp_ad_camp_1]
Oppskriften er enkel og god. Se hvordan du lager eple med havre- og kokoslokk.
Denne oppskriften fikk jeg av min mor for noen år siden. Jeg vet ikke hvor hun har fått den i fra, men en ting er i hvert fall sikkert; den er utrolig enkel å lage, og den smaker veldig godt.
Dette er egentlig en forenklet eplekake. Du legger en haug med epler i bunnen. Strør over litt sukker, kanel og ingefær. Og til slutt så legger du over et havrelokk som består av smør, havre, kokos og søtning. Jeg har redusert sukkerinnholdet i forhold til oppskriften jeg fikk av min mor. Sukkeret er halvvert i min versjon. Jeg har også lagt til litt lønnesirup siden jeg liker godt smaken av det. Du bestemmer selvsagt selv hvor mye søtning du trenger.
Eple med havrelokk passer utmerket til dessert og kaffemat. Siden den kun tar ca 30 minutter å lage (inkl. steking) så trenger du ikke planlegge så mye i forveien. Ingrediensene er også temmelig vanlig i det norske hjem, så du har stort sett det du trenger til enhver tid.
[wp_ad_camp_2]
- 3 epler
- 1-2 ts kokossukker
- 2 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 1 dl havremel
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 dl kokosmel
- 100 g smør
- 1-2 ts sukker
- 1 ss lønnesirup
- Pisket kremfløte med litt lønnesirup
- Skrell eplene og del de i små terninger
- Fordel de i en form
- Dryss over sukker, kanel og ingefær
- Bland sammen smør, mel, gryn, sukker og lønnesirup i en bolle
- Fordel dette over eplene (som smuler)
- Stekes på 200 grader i ca 25 minutter
- Kan serveres med pisket kremfløte eller vaniljekesam
Prøv også disse oppskriftene:
Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
Lettvint eplekake uten steking
[wp_ad_camp_3]