[wp_ad_camp_1]
Her får du oppskriften på enkel eplekake uten egg, med dadler og sitron.
Her skal jeg presentere for deg en enkel eplekake med mye snadder. Grunnen til at jeg kaller den enkel, er fordi den lages på kort tid, og du trenger ingen fancy ingredienser.
Fremgangsmåten på enkel eplekake er veldig enkel. Du starter først med ingrediensene til bunnen. Disse mikses i en kjøkkenmaskin i ca 20-30 sekunder til det er en fin og jevn blanding.
Så mikser du alt til fyllet (unntatt ett eple), og kutt det siste eple i terninger. Bland dette med fyllet for hånd, og smør det utover bunnen.
Pisk så fløten til krem, og server dette ved siden av. Kremen trenger du ikke, men det hever smaken noen hakk om du liker dette. Jeg foretrekker upasteurisert fløte, men for de fleste, så er det lettest å få tak i vanlig pasteurisert butikkfløte.
Det kan være lurt å oppbevare denne enkle eplekaken i fryser når du ikke skal spise den. Står eplekaken i kjøleskap, så kan den bli litt slapp i fisken. Eplekaken bør spises før den har stått en uke i fryseren.
Jeg skreller ikke eplene før jeg bruker de. Du kan selvsagt gjøre dette, men jeg føler ikke at det er nødvendig.
Tips: Lag bunnen først, og så fyllet. På denne måten så slipper du å vaske beholderen to ganger.
Tips: Hvis du ikke tåler cashewnøtter eller ikke har det liggende, så kan du erstatte de med pekannøtter eller valnøtter. Men cashewnøtter setter best smak på denne enkle eplekaken etter min mening.
For de som er opptatt av kalorier, så inneholder denne enkle eplekaken ca 280 kalorier pr 100 gram, uten fløte på toppen.
Under finner du oppskrift på enkel eplekake med mye godt i. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en detaljert oppskrift under.
[wp_ad_camp_2]
- 150 gram cashewnøtter (1 kopp)
- 40 gram kokosmasse (1 kopp)
- 8 stk dadler (1/2 kopp)
- ¼ ts salt
- 2 ss kokosolje, flytende
- 3 epler
- 8 stk dadler (1/2 kopp)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts kanel
- ⅛ ts salt
- 1 dl fløte
- 1 ss lønnesirup (hvis du vil ha kremen søt)
- Miks alt til bunnen i en kjøkkenmaskin (cashew, kokosmasse, dadler, salt).
- Legg deigen over i en rund springform (jeg bruker 12 eller 15 cm), og press den ned med hendene/fingrene.
- Fjern kjernen på eplene, og grovhakk de, UNNTATT ett eple. Dette ene eple legges til siden.
- Legg alt til fyllet (unntatt ett eple) i en kjøkkenmaskin, og miks godt.
- Legg fyllet over i en bolle.
- Hakk opp det siste eple i terninger og miks det for hånd i bollen.
- Legg fyllet over i paiformen og glatt utover med en skje.
- Legges i fryser i 30 minutter før servering.
- Pisk fløten til krem og tilsett eventuelt søtning. Legg på toppen av kaken før servering.
Prøv også disse oppskriftene:
Sunne pannekaker med havre og eple
Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado
Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel
[wp_ad_camp_3]