[wp_ad_camp_1]
Dette er en saftig og god sjokolade-«iskake» med en nydelig jordbærglasur.
Denne sjokoladefudge-kaken (eller «iskaken» om du vil), smaker aldeles nydelig. Den er saftig, den er søt, og den har en perfekt kombinasjon av bær og sjokolade.
Kaken er like enkel å lage som resten av oppskriftene her på sunndessert.no. Du mikser først ingrediensene til bunnen i en kraftig blender. Så heller du det over i en liten kakeform (jeg bruker 12 eller 15 cm i diameter på de fleste kaker). Til slutt så lager du glasuren / toppingen som består av to ingredienser. Disse mikses godt i en blender, slik at det blir silkemykt.
Kaken bør fryses ned før den serveres, da den er lettere å skjære opp når den er kjølt ned. Jeg anbefaler at den står i minst 2 timer før servering. Blir den dypfryst, så må du kanskje la den tine litt på kjøkkenbenken før servering.
Under finner du oppskrift på sjokoladefudge-kake med jordbærglasur.
[wp_ad_camp_2]
- 250 gram cashewnøtter
- 1 dl lønnesirup eller honning
- 2 toppede ss kakao
- 0,5 dl sitronsaft
- 1 dl kokosolje, smeltet
- 2 ss vaniljeekstrakt
- 2 ss vann
- 150 gram jordbær, frosne (eller kirsebær)
- 10 stk dadler, uten sten
- Legg alt til bunnen i en kraftig blender, og miks godt. Konsistensen skal være silkemyk.
- Tøm miksen over en i liten rundt springform (gjerne 12 eller 15 cm) og sett den i fryseren i minst 30 minutter.
- Legg jordbær og dadler i en blender og miks til det er en silkemyk blanding.
- Legg dette over kaken fra fryseren.
- Legg så kaken tilbake i fryseren og la den stå der i minst 2 timer før servering.
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]