Sjokoladefudge-kake med jordbærtopping

Author name

09/03/2015

Sjokoladefudge-kake med jordbærtopping

[wp_ad_camp_1]

 

Dette er en saftig og god sjokolade-«iskake» med en nydelig jordbærglasur.

Denne sjokoladefudge-kaken (eller «iskaken» om du vil), smaker aldeles nydelig. Den er saftig, den er søt, og den har en perfekt kombinasjon av bær og sjokolade.

Kaken er like enkel å lage som resten av oppskriftene her på sunndessert.no. Du mikser først ingrediensene til bunnen i en kraftig blender. Så heller du det over i en liten kakeform (jeg bruker 12 eller 15 cm i diameter på de fleste kaker). Til slutt så lager du glasuren / toppingen som består av to ingredienser. Disse mikses godt i en blender, slik at det blir silkemykt.

Kaken bør fryses ned før den serveres, da den er lettere å skjære opp når den er kjølt ned. Jeg anbefaler at den står i minst 2 timer før servering. Blir den dypfryst, så må du kanskje la den tine litt på kjøkkenbenken før servering.

Under finner du oppskrift på sjokoladefudge-kake med jordbærglasur.

[wp_ad_camp_2]

 

Sjokoladefudge-kake
 
Av:
Ingredienser
Bunn
  • 250 gram cashewnøtter
  • 1 dl lønnesirup eller honning
  • 2 toppede ss kakao
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 1 dl kokosolje, smeltet
  • 2 ss vaniljeekstrakt
  • 2 ss vann
Topping
  • 150 gram jordbær, frosne (eller kirsebær)
  • 10 stk dadler, uten sten
Instruksjoner
  1. Legg alt til bunnen i en kraftig blender, og miks godt. Konsistensen skal være silkemyk.
  2. Tøm miksen over en i liten rundt springform (gjerne 12 eller 15 cm) og sett den i fryseren i minst 30 minutter.
Topping
  1. Legg jordbær og dadler i en blender og miks til det er en silkemyk blanding.
  2. Legg dette over kaken fra fryseren.
  3. Legg så kaken tilbake i fryseren og la den stå der i minst 2 timer før servering.

 

Prøv også disse oppskriftene:

Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos

Verdens beste kanelboller av den sunne sorten

Glutenfri sjokoladekake uten egg

Sunne sjokoladecookies

[wp_ad_camp_3]