Pærepai med kanelsaus

Author name

03/08/2015

pærepai med kanelsaus

[wp_ad_camp_1]

 

Denne paien (eller kaken om du vil), ble laget i full fart før vi fikk besøk i dag. Jeg hadde aldri laget en slik kake før, og tenkte det kunne være gøy å eksperimentere litt med forskjellige ingredienser. Det viste seg fort at det var bra jeg ikke serverte den til selveste kongen. Jeg fant ut at kaken burde stå i fryser helt til den skulle serveres, da den lett faller sammen om den står for lenge i romtemperatur.

En løsning kunne vært å tilsette litt gelatin i den, for å få den stivere. Dette er noe jeg kommer til å prøve til neste gang. Men om du ikke liker å bruke gelatin, og vil ha det så enkelt som mulig, så anbefaler jeg deg å ha den i fryseren helt til servering.

Uansett, gjestene som smakte kaken likte den godt, og jeg kan derfor lage den på nytt til en senere anledning.

I videoen under bruker jeg en springform. Jeg anbefaler enten 12 eller 15 cm.

Under finner du oppskrift på pærepai med kanelsaus.

[wp_ad_camp_2]

Pærepai med kanelsaus
 
Av:
Ingredienser
Bunn
  • 85 gram mandelmel (1 kopp)
  • 15 stk dadler
  • ½ ts salt
  • ca 0,5 dl vann
Fyll
  • 2,5 dl mandelmelk (1½ kopp)
  • 15 stk dadler
  • 1 ss sitronjuice
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts kanel
  • ⅛ ts ingefær (krydder)
  • ¼ ts salt
  • 5 ss smeltet kokosolje
  • 2 pærer
  • (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)
Instruksjoner
Bunnen
  1. Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.
  2. Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.
Fyll
  1. Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).
  2. Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.
  3. Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.
  4. Tilsett kanelsausen oppi.
  5. I fryser i minst 2 timer før servering.
Notat
Kaken faller lett sammen hvis den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser for å oppbevare den.

 

Prøv også disse oppskriftene:

Sunne pannekaker med havre og eple

Slokoladekake med quinoa

Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado

Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel

[wp_ad_camp_3]