[wp_ad_camp_1]
Denne paien (eller kaken om du vil), ble laget i full fart før vi fikk besøk i dag. Jeg hadde aldri laget en slik kake før, og tenkte det kunne være gøy å eksperimentere litt med forskjellige ingredienser. Det viste seg fort at det var bra jeg ikke serverte den til selveste kongen. Jeg fant ut at kaken burde stå i fryser helt til den skulle serveres, da den lett faller sammen om den står for lenge i romtemperatur.
En løsning kunne vært å tilsette litt gelatin i den, for å få den stivere. Dette er noe jeg kommer til å prøve til neste gang. Men om du ikke liker å bruke gelatin, og vil ha det så enkelt som mulig, så anbefaler jeg deg å ha den i fryseren helt til servering.
Uansett, gjestene som smakte kaken likte den godt, og jeg kan derfor lage den på nytt til en senere anledning.
I videoen under bruker jeg en springform. Jeg anbefaler enten 12 eller 15 cm.
Under finner du oppskrift på pærepai med kanelsaus.
[wp_ad_camp_2]
- 85 gram mandelmel (1 kopp)
- 15 stk dadler
- ½ ts salt
- ca 0,5 dl vann
- 2,5 dl mandelmelk (1½ kopp)
- 15 stk dadler
- 1 ss sitronjuice
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ½ ts kanel
- ⅛ ts ingefær (krydder)
- ¼ ts salt
- 5 ss smeltet kokosolje
- 2 pærer
- (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)
- Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.
- Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.
- Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).
- Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.
- Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.
- Tilsett kanelsausen oppi.
- I fryser i minst 2 timer før servering.
Prøv også disse oppskriftene:
Sunne pannekaker med havre og eple
Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado
Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel
[wp_ad_camp_3]