Pærepai med kanelsaus
Author: Vegard
Ingredienser
Bunn
  • 85 gram mandelmel (1 kopp)
  • 15 stk dadler
  • ½ ts salt
  • ca 0,5 dl vann
Fyll
  • 2,5 dl mandelmelk (1½ kopp)
  • 15 stk dadler
  • 1 ss sitronjuice
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts kanel
  • ⅛ ts ingefær (krydder)
  • ¼ ts salt
  • 5 ss smeltet kokosolje
  • 2 pærer
  • (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)
Instruksjoner
Bunnen
  1. Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.
  2. Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.
Fyll
  1. Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).
  2. Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.
  3. Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.
  4. Tilsett kanelsausen oppi.
  5. I fryser i minst 2 timer før servering.
Notat
Kaken faller lett sammen hvis den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser for å oppbevare den.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/paerepai-med-kanelsaus/