Author: Vegard
Bunn
- 85 gram mandelmel (1 kopp)
- 15 stk dadler
- ½ ts salt
- ca 0,5 dl vann
Fyll
- 2,5 dl mandelmelk (1½ kopp)
- 15 stk dadler
- 1 ss sitronjuice
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ½ ts kanel
- ⅛ ts ingefær (krydder)
- ¼ ts salt
- 5 ss smeltet kokosolje
- 2 pærer
- (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)
Bunnen
- Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.
- Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.
Fyll
- Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).
- Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.
- Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.
- Tilsett kanelsausen oppi.
- I fryser i minst 2 timer før servering.
Kaken faller lett sammen hvis den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser for å oppbevare den.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/paerepai-med-kanelsaus/
3.3.3077