Hjemmelaget brownies med solsikke og kokos

Author name

23/03/2015

Hjemmelaget brownies med solsikke og kokos

I dag står hjemmelaget brownies med kokos og solsikke på menyen.

Hjemmelaget brownies med solsikke, kokosmasse og dadler er nydelig. Den smaker faktisk så godt, at den forsvant på bare noen få minutter her hjemme. Du kan lage glasur på toppen, men trenger ikke det. Vil du ha tips til en god glasur, så kan du sjekke det ut her.

Glasur eller ikke, sa kjerringa da hun gikk ut av huset for å gå på do. Greit nok det, men det endrer ikke på det faktum at kaken er særdeles god uten glasur. Den er saftig, den er god og den er sunn.

Hjemmelaget brownies med solsikke og kokos, krever ingen steking. Det eneste du trenger, er en god kjøkkenmaskin. Skal du i tillegg lage glasur, så er en god blender å foretrekke. Jeg brukte under 20 minutter fra jeg begynte å finne frem ingrediensene til jeg var klar til å sette kaken i kjøleskapet. Når man slipper å steke den, så er det klart at man sparer mye tid.

Til denne oppskriften passer det fint med hjemmelaget ingefærøl.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget brownies med masse sunt snadder. Lykke til med bakingen.

 

Hjemmelaget brownies med solsikke og kokos
 
Av:
Ingredienser
  • 130 gram solsikkefrø
  • 100 gram cashewnøtter
  • 20 stk dadler
  • 40 gram kakao
  • 40 gram kokosmasse
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • ¼ ts salt
  • 40 gram tranebær, gojibær eller kakaonibs
  • ⅛ ts cayennepepper
Instruksjoner
  1. Mos solsikkefrø i en kjøkkenmaskin slik at det blir finhakket (kan være litt grovt).
  2. Tilsett cashewnøtter og miks videre til en jevn og fin blanding.
  3. Tilsett én og én daddel og miks til du får en slags kjeksdeig. Miks godt.
  4. Tilsett kakao, kokosmasse, kokosolje, vanilje, salt og cayennepepper. Miks godt.
  5. Legg deigen over i en stor bolle, og tilsett gojibær. Miks sammen med en skje.
  6. Press deigen ned i en liten form.
  7. Settes i kjøleskap i minst 1 time før servering.

Prøv også disse oppskriftene:

Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos

Verdens beste kanelboller av den sunne sorten

Glutenfri sjokoladekake uten egg

Sunne sjokoladecookies

Step by step Guide

Ingredienser:

  • 130 g solsikkefrø
  • 100 g cashewnøtter
  • 20 dadler
  • 40 g kakao
  • 40 g kokosmasse
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts salt
  • 40 g tranebær, gojibær eller kakaonibs
  • 1/8 ts cayennepepper

Fremgangsmåte:

  1. Forbered solsikkefrøene
    • Ha solsikkefrøene i en kjøkkenmaskin og kjør til de er finhakket. Litt grov tekstur går helt fint, men de skal ikke være hele.
  2. Tilsett cashewnøtter
    • Ha cashewnøttene i maskinen sammen med solsikkefrøene. Kjør maskinen til du får en jevn og litt myk nøtteblanding.
  3. Miks inn dadlene
    • Tilsett dadlene én og én, slik at de blir godt integrert i nøtteblandingen. Fortsett å mikse til du får en konsistens som minner om kjeksdeig. Dette er basen til browniesene.
  4. Tilsett smakstilsetninger
    • Ha i kakao, kokosmasse, kokosolje, vaniljeekstrakt, salt og cayennepepper. Miks godt til alle ingrediensene er jevnt fordelt. Deigen skal være klissete, men formbar.
  5. Bland inn tørket frukt
    • Overfør deigen til en stor bolle. Tilsett gojibær, tranebær eller kakaonibs, og bland forsiktig med en skje slik at de fordeles jevnt uten å knuse dem.
  6. Form og kjøl ned
    • Press deigen jevnt ned i en liten form (ca. 20×20 cm) med en skje eller hendene. Sørg for at overflaten blir jevn.
    • Sett formen i kjøleskapet i minst 1 time, slik at browniesene stivner og blir lettere å skjære.
  7. Servering
    • Ta browniesene ut av kjøleskapet, skjær i ønsket størrelse, og server. Oppbevar rester i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Tips

  • Du kan variere med andre nøtter eller tørket frukt.
  • Litt cayennepepper gir en spennende kontrast til sødmen fra dadlene.

Dette gir en sunn, myk og smakfull brownie med en nøtte- og kokostouch