Brownies basert på søtpotet og avokado

Author name

27/06/2014

brownies, søtpotet, avokado

[wp_ad_camp_1]

 

Brownies med søtpotet og avokado er utrolig godt, og veldig sunt. En rar kombinasjon, men det fungerer meget godt sammen.

Brownies med avokado og søtpotet? What’s going on! Dette kan vel ikke være sant? Joda, det er like sant som jeg er virkelig. 

Søtpotet er søt, og avokado er relativt nøytral. Sammen utgjør det en konsistens som gjør at disse kakene blir særdeles saftige og gode. Smaken dekkes til med resten av ingrediensene, slik at du ikke sitter igjen med en brownies som smaker avokado og søtpotet. DET hadde vært litt rart.

Det som er minst sunt (ev. mest usunt alt etter som) i brownies med søtpotet, er honning. Dette er likevel sunnere enn vanlig hvitt sukker og du skal ikke ha dårlig samvittighet for at du spiser litt honning i ny og ne. Rå honning er likevel å foretrekke, men får du bare tak i honning fra matbutikken, så bruk for all del den, slik jeg gjør i videoen nedenfor. Du kan også bruke litt skikkelig yaconsirup eller lønnesirup, som også sies å være sunnere enn hvitt raffinert sukker.

Under finner du oppskrift på brownies med avokado og søtpotet.

[wp_ad_camp_2]

 

Brownies basert på søtpotet og avokado
 
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
 
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Av:
Type oppskrift: Kake
Serveringer: 4
Ingredienser
  • 1 avocado
  • 270 gram søtpotet (må kokes mykt, ca 20 min)
  • Eplesaus av 1-2 epler (mos godt i blender med litt vann)
  • 2-3 ss yaconsirup, honning eller lønnesirup
  • 1 ts vaniljepulver
  • 4 egg
  • 50 gram kokosmel
  • 2 ss potetmel
  • 100 gram kakaopulver
  • ½ ts salt
  • 1 ts bakepulver
Glasur:
  • 2-3 ss yaconsirup, honning eller lønnesirup
  • 150 gram mandelsmør/cashewsmør
  • 50 gram kokospulver
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
Instruksjoner
  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Kok søtpotet mykt. Ca 20 min.
  3. Legg bakepapir i en liten til middels form.
  4. Finn en bolle og miks sammen avokado, søtpotet, honning, vaniljepulver og eplesaus. Når det er kremete, tilsett kakaopulver.
  5. Miks inn egg, ett om gangen.
  6. I en annen bolle, miks sammen kokosmel, potetmel, salt og bakepulver.
  7. Miks begge blandingene til det er en fin og jevn blanding.
  8. Stek i form i 25-30 minutter, på 190 grader.
Glasur
  1. Miks alle ingrediensene godt sammen.
  2. Smør utover kaken når den er avkjølt.

 

Prøv også disse oppskriftene:

Fudge med sjokolade

Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg

Kjeks med Sjokoladebiter

Lettvint eplekake uten steking

[wp_ad_camp_3]