[wp_ad_camp_1]
Denne banankrem-paien smaker like godt som den ser ut.
Endelig en kake med banan! Her i huset spiser vi mye banan, og jeg tenkte det var på tide å lage en kake med krem basert på banan.
Denne paien, eller kaken om du vil, ble spist opp på kort tid. Det kan være fordi den smaker veldig godt. Det kan også være fordi den ble laget i en 12 cm springform, og derfor var veldig liten. Uansett, kaken er veldig god, og liker du banan godt, så vil du elske denne. Sitronsaften gjør også at smaken blir noen hakk syrligere enn om du ikke hadde brukt det. Dette synes jeg er viktig, for å heve kaken et par hakk.
Ser du på bildet, så har jeg lagt på kanel og blåbær. Dette må du selvsagt ikke, men det hever førsteinntrykket av kaken.
Under finner du oppskrift på pai med banankrem.
[wp_ad_camp_2]
- 120 gram cashewnøtter
- 70 gram kokosmasse
- 6 stk dadler
- ¼ ts salt
- 2 bananer
- 80 gram cashewnøtter
- 0,5 dl lønnesirup
- 0,5 dl sitronsaft
- 0,5 dl kokosolje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ⅛ ts salt
- Legg alt til bunnen i en kjøkkenmaskin og miks godt.
- Press deigen ned i en paiform eller en liten rund springform på 12 eller 15 cm.
- Tilsett alt til banankremen i en blender, unntatt kokosolje, og miks godt sammen.
- Tilsett kokosoljen mens du mikser det andre i en blender.
- Tøm banankremen over kaken og smør den utover.
- Sett i fryser i minst 3 timer før servering.
- Bør oppbevares i fryser.
- Legg gjerne på litt kanel og blåbær på toppen før servering.
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]