[wp_ad_camp_1]
Vaniljekuler er godt, sunt og enkelt. Kjekt å ha hvis du får gjester på besøk.
Disse vaniljekulene er gode, og søte. De er også sunne, og de er veldig enkle å lage. Faktisk så tar det bare noen få minutter å lage dem, hvis du ser bort i fra de 30 minuttene i kjøleskapet.
Jeg bruker noe som heter tahini i oppskriften. Dette er enkelt og greit sesamsmør (moste sesamfrø). Du får kjøpt dette i innvandrerbutikker, større matbutikker eller på altShop.
Du trenger ikke noe særlig utstyr til disse. Kun en blender, en bolle og en sleiv. Personlig liker jeg disse best når de har stått i kjøleskapet i noen timer, og fått kjølt seg skikkelig ned. De blir også litt fastere når de står kjølig, siden kokosoljen stivner under romtemperatur.
Du får ca 15 små kuler hvis du følger oppskriften under. Det kommer selvsagt an på hvor store kuler du lager, men ca 12-15 kuler burde du få ut av oppskriften.
Vaniljekulene er ganske søte, så det holder gjerne med én eller to etter middagen.
Oppskrift på vaniljekuler finner du under.
[wp_ad_camp_2]
- 140 gram kokosmasse (2 kopper)
- 1 god ss tahini (sesamsmør)
- 1 dl lønnesirup (1/2 kopp)
- 1 dl kokosolje (flytende) (1/2 kopp)
- 1 ts vaniljeekstrat (eller vaniljesukker)
- ½ ts havsalt
- Legg alt i en blender, unntatt kokosmasse, og miks godt.
- Når blandingen er silkemyk, så blander du dette inn med kokosmasse i en bolle. Bland med en sleiv. Sett i kjøleskap i 20-30 minutter.
- Form til kuler, og sett kjølig, eller server med en gang.
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]