• Om oss
    • Om oss
    • Ta gjerne kontakt med oss :)
      • E-post
      • Facebook
  • Oppskrift
  • Tips
    • Ingredienser
    • Erstattere
    • Bløtlegging av mat

SunnDessert.no

Sunne Kaker og Desserter !

  • Dessert
  • Kake
  • Kjeks og boller
  • Muffins / cupcakes
  • Bar
  • Snacks
  • Flytende
  • Annet

Sjokolade-høystakk

Sjokolade-høystakk

[wp_ad_camp_1]

 

Disse sjokolade-høystakkene er aldeles nydelige. Søte, gode og sunne.

Herlig, en oppskrift som ikke krever noe elektrisk utstyr. Det betyr mindre rengjøring, og mer tid til å kose seg med disse nydelige sjokolade-høystakkene. Jeg kaller det høystakk, fordi det ser ut som det stikker gress eller lignende ut fra sjokoladen. Egentlig er det bare kokosmasse som har blitt blandet inn sammen med resten av blandingen.

Smaken er nydelig, og blandingen av kokos med sjokolade blir helt perfekt. Jeg brukte muffinsformer for å få samlet blandingen, men du kan også lagre den på annet vis. Har du andre sjokoladeformer eller lignende, så bruk gjerne disse.

De må settes i kjøleskap eller fryser, for at de skal bli faste og fine. Det er kokosoljen som gjør at de holder sammen ved temperaturer under ca 22 grader. Blir de fryst ned, så kan de likevel spises rett fra fryseren, siden de ikke blir steinhard.

Hvis du vil forme deigen til runde kuler i stedet for å ha de i former, så må du sette blandingen i kjøleskap i minst 30 minutter først, og så kan du forme de til kuler. Blandingen er altfor klissete før den får stått kjølig. Da kan du også rulle kulene i ekstra kokosmasse, slik at det legger seg kokosmasse på utsiden også, ikke bare innsiden.

Under finner du oppskrift på sjokolade-høystakk.

[wp_ad_camp_2]

 

Sjokolade-høystakk
 
Print
Av: Vegard
Ingredienser
  • 170 gram kokosmasse (2½ kopp)
  • 1,5 dl kokosolje (3/4 kopp)
  • 1 dl lønnesirup (1/2 kopp) eller 3 ss uraffinert sukker
  • 40 gram kakao (1/2 kopp)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ¼ ts salt
Instruksjoner
  1. Tilsett alt i en stor bolle, unntatt kokosmasse.
  2. Rør godt sammen med en skje.
  3. Når alt er mikset, tilsett kokosmassen, og rør videre.
  4. Legg røren over i muffinsformer eller lignende.
  5. Sett i kjøleskap i minst 1 time før servering. Fryser går også.
Alternativt
  1. Sett bollen med røre i kjøleskap først, og vent i ca 30 minutter før du kan forme deigen til små kuler. Da slipper du å bruke muffinsformer.
3.2.2925

 

Prøv også disse oppskriftene:

Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos

Verdens beste kanelboller av den sunne sorten

Glutenfri sjokoladekake uten egg

Sunne sjokoladecookies

[wp_ad_camp_3]

 

Se også:

fudge med peppermynteHjemmelaget sjokolade sjokolade«Fudge» med sjokolade hvit sjokoladeHvit sjokolade

Filed Under: Annet, Muffins / cupcakes, Snacks

[wp_ad_camp_1]

Populære oppskrifter denne uken

  • Hjemmelaget sjokoladeHjemmelaget sjokolade
  • Sunne brownies på 8-10 minutterSunne brownies på 8-10 minutter
  • Glutenfri gulrotkake uten sukker og eggGlutenfri gulrotkake uten sukker og egg
  • MangogeléMangogelé
  • Smuldrepai med eplerSmuldrepai med epler
  • Sunne sjokoladecookiesSunne sjokoladecookies

Sunn Dessert – Litt om oss!

Sunn Dessert er en nettside som fokuserer på sunne desserter, kaker og snacks.

Overvekt har blitt et økende problem i samfunnet de senere årene, men hvorfor skal det gå ut over desserten? Hvorfor skal høydepunktet i måltidet lide for at man ellers bruker usunne ingredienser?

Nei, her hos Sunn Dessert slår vi et slag for kosen. Vi prøver ut nye retter og omarbeider andre for å finne det rette forholdet slik at sunnhet står i fokus.

Vi håper at du har glede av siden og finner en sunn dessert eller flere som du kan servere. Om ikke hver dag, så i hvert fall som en god avslutning på helgemåltidene og festmåltidene.

Vi liker spesielt god Verdens beste eplekake

Kopirett © 2023 sunndessert.no - Logg inn

Utviklet og driftet av Content365