[wp_ad_camp_1]
Hvit sjokolade med kokos. Smaker godt og inneholder få ingredienser.
Hvit sjokolade med kokos er en oppskrift som vil forvirre deg litt. Grunnen er at oppskriften er særdeles enkel, og kokosmassen forvandles til hvit «sjokolade» på kort tid. Greit nok, selv om dette ikke er ekte sjokolade, så er den likevel hvit. Den smaker også litt som Bounty, som er en sjokolade med kokosfyll inni. Personlig så er jeg ikke så altfor glad i kokosmassesmaken, men her fungerer det overraskende bra. Husk også at oppskriften er søt, så det holder gjerne med et par biter om gangen.
Når du skal lage hvit sjokolade, så må du bruke en kjøkkenmaskin…ikke en blender. Det er viktig at dere husker på det ellers også. Står det kjøkkenmaskin, så er ikke det en blender. Det samme gjelder andre veien også.
Oppbevaringen bør være i fryseren, eller under 5 grader i kjøleskapet. Står den ute for lenge, så kan den ha en tendens til å bli litt klissete. Har du den i fryseren, så vil den uansett være ok å skjære opp til enhver tid.
Her i huset, så ble sjokoladen spist opp på kort tid, så ikke forvent at den blir liggende lenge. Heldigvis er den veldig lett å lage, så da er det bare å lage en runde til, så holder det kanskje i noen timer.
Under finner du oppskrift på hvit «sjokolade» med kokos og lønnesirup. Lykke til!
[wp_ad_camp_2]
- 160 gram kokosmasse
- 0,5 dl lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ⅛ ts salt
- Miks kokosmasse i en kjøkkenmaskin i et par minutter. Etter hvert blir den deigete og det skal den.
- Tilsett så resten av ingrediensene og miks godt.
- Press deigen ned i bar-former eller en kakeform og kutt opp til barer/stykker senere.
- Et tips kan være å sette den i fryseren i ca 45 minutter før du kutter den opp.
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]