[wp_ad_camp_1]
Denne sjokolade-baren er utrolig god og passer ypperlig som et mellommåltid.
Denne gangen ble det sjokolade-bar, og jeg kan si det med en gang; de gikk unna på kort tid. Kombinasjonen med nøttebunn og hjemmelaget sjokolade er bare helt nydelig.
Disse er like enkle å lage som mine tidligere oppskrifter. Du blander først alt til bunnen i en kjøkkenmaskin. Deretter så blander du alt til sjokoladen i en god blender. Det hele settes så i fryser, slik at alt blir stivt og fast. Etter et par timer, så kan du nyte en herlig sjokolade-bar.
Jeg bruker en vanlig ildfast form, som du ser på bilde (og video under). Bruk hendene til å presse deigen ned i formen, og tøm flytende sjokolade over etterpå.
Husk at kokosolje er viktig i denne oppskriften også. Kokosolje stivner når det kommer under romtemperatur, og det er nettopp det som gjør at sjokoladen ikke er flytende når du setter denne kjølig. Det tar også litt tid før den blir flytende når du setter den frem til gjester, så du trenger ikke å bekymre deg for at den plutselig renner bort. Sjokoladen får perfekt konsistens når den står kjølig eller i fryser i noen timer.
Det står at du kan tilsette litt vann i oppskriften. Jeg pleier ikke å gjøre dette. Ulempen er at sjokoladen blir mer flytende, noe du egentlig ikke trenger. Bruk heller en god slikkepott, og sett av et ekstra minutt for å få ut all sjokolade-miksen.
Et annet tips er å bruke godt med sitronsaft også (det står i oppskriften, men du kan godt bruke mer om du føler for det). Dette gjør at sjokoladen får en god og syrlig smak, noe som er perfekt akkurat til denne oppskriften. Sitronen gjør at smaken blir litt mer «voksen», om man kan si det slik.
[wp_ad_camp_2]
- 110 gram cashewnøtter
- 60 gram kokosmasse
- 5 dadler
- ¼ ts havsalt
- 110 gram cashewnøtter
- 70 gram kokosolje, flytende (1/3 kopp)
- 70 gram lønnesirup eller honning (1/3 kopp)
- 40 gram sitronsaft (1/4 kopp)
- 3 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ⅛ ts havsalt
- (bruk litt vann om du føler det er nødvendig)
- Legg alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og miks godt.
- Press deigen ned i en ildfast form.
- Legg alle ingrediensene til sjokolade-toppingen i en blender, og miks godt. Det skal bli silkemykt.
- Legg sjokolade-toppingen over bunnen du nettopp har laget, og fordel det utover med en slikkepott.
- Legg noe over det hele, og frys i minst 1 time.
- Kutt så opp i mindre barer/biter, og spis!
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]