[wp_ad_camp_1]
Her får du noen gode kanelmuffins med yoghurt-krem.
For ikke så veldig lenge siden, så lagde jeg noe jeg kalte verdens beste kanelboller. Disse fikk jeg mye skryt av, så jeg tenkte jeg skulle prøve noe litt annerledes med kanel. Da ble det kanelmuffins.
Om du ikke vil ha yoghurt, så kan du bytte ut det med kokosmelk eller noe annet du foretrekker.
Dette er veldig enkelt å lage, og de trenger kun ca 8 minutter steketid. De passer perfekt til barna dine, om du ønsker et litt sunnere alternativ til vanlige muffins.
Under finner du oppskrift på kanelmuffins med yoghurt-krem.
[wp_ad_camp_2]
Kanelboller (muffins) med yoghurt-krem
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Ingredienser kan kjøpes på altShop eller iHerb. Gir ca 6-7 boller/muffinser.
Av: Vegard
Serveringer: 2
Ingredienser
Deig
- 80 gram mandelmel (1 kopp)
- 2 ss kokosmel
- ½ ts bakepulver
- ¼ ts havsalt
- 5 ss smeltet kokosolje (1/4 kopp)
- 3-5 ss yaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
- 3 egg
- 1 ts vaniljepulver
Kanel-glasur
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss smeltet kokosolje
- 1 ss kanel
Yoghurt-krem
- 5 gode ss yoghurt, naturell (1 kopp)
- 1-2 ss smør, mykt (1/3 kopp)
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ss daddelsukker (1/4 kopp)
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).
- Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.
- Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.
- Miks begge blandingene sammen.
- Legg dette over i muffins-former.
- Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.
- Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.
- Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.
- Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.
Prøv også disse oppskriftene:
Enkel eplekake med sitron og dadler
[wp_ad_camp_3]