[wp_ad_camp_1]
Hjemmelaget sjokolade er ikke så vanskelig å lage. Du kommer langt med kakao, kokosolje og søtning.
Når du har blandet alt, så kan du helle blandingen over i former, og sette de i fryseren. Når du er sulten på sjokolade, så tar du de ut, knekker av en bit, og setter resten tilbake i fryseren. Du kan også sette de i kjøleskap. Det blir stivt, men ikke like hardt som i fryseren. Denne basen kan også brukes som glasur og frosting på en rekke kaker og desserter. Jeg bruker den bl.a i denne oppskriften.
Se under for oppskrift på hjemmelaget sjokolade.
[wp_ad_camp_2]
Hjemmelaget sjokolade
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Av: Vegard
Ingredienser
- 100 gram smeltet kokosolje
- 1 ts vaniljepulver
- ¼ ts havsalt
- 5+ ss yaconsirup (eller annen søtning, f.eks kokosnektar, honning, sukker)
- 50 gram kakao
Valgfritt
- Tilsett noen ss med nøttesmør, f.eks cashewsmør.
Instruksjoner
- Miks sammen kokosolje, vanilje og salt i en blender. Bruk lav hastighet.
- Bland inn kakao mens blenderen går på lav hastighet.
- Tilsett litt og litt søtning. Smak etter som du tilsetter, og stopp når du er fornøyd.
- Kan stå i kjøleskap i ca 2 uker.
Notat
Denne vil stivne ved temperatur under 24 grader. Settes den i kjøleskap så blir den stiv etter bare noen minutter.
Trenger du den flytende, så er det bare å sette den i ovnen på 40 grader eller i mikroen.
Tilsett litt vann om blandingen blir for tykk. Eventuelt mer lønnesirup eller kokosolje.
Trenger du den flytende, så er det bare å sette den i ovnen på 40 grader eller i mikroen.
Tilsett litt vann om blandingen blir for tykk. Eventuelt mer lønnesirup eller kokosolje.
Prøv også disse oppskriftene:
Enkel eplekake med sitron og dadler
[wp_ad_camp_3]