Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg

Author name

07/08/2016

glutenfri gulrotkake uten egg, melk og sukker

[wp_ad_camp_1]

 

Gulrotkake har jeg egentlig aldri vært så stor fan av. Jeg liker smaken, men det er noe med de som jeg ikke har vært så veldig glad i. Helt til den dagen da jeg fikk smake en herlig glutenfri gulrotkake.

Denne glutenfrie gulrotkaken er nemlig utrolig god og saftig. Dette er en glutenfri gulrotkake uten egg, melk og sukker. Jeg lager ofte kaker med både egg, uraffinert sukker og melk/kefir, men jeg kjenner folk som ikke tåler disse matvarene, og da er det greit med et alternativ som også smaker godt. Selv om den er uten både egg og melk, så blir det likevel en god og saftig gulrotkake.

Det eneste som er av søtning i glutenfri gulrotkake, er dadler og litt stevia. Stevia trenger du ikke, men smak til underveis, så ser du hva du synes er godt og ikke. Bruk gjerne annen type søtning i glutenfri gulrotkake om du foretrekker det. Det er ingen fasit på akkurat dette. Ønsker du å bruke vanlig hvitt sukker, så gjør gjerne det (selv om uraffinert sukker er det beste). Lønnesirup er også en favoritt her i hus. Jeg har alltid en flaske med mørk lønnesirup i skapet, da alle i familien elsker smaken av dette.

Oppskriften på glutenfri gulrotkake er lett å følge. Det eneste som tar litt tid er rensking av epler og riving av gulrøtter. Har du kjøpt dadler med stein, så må du også bruke noen minutter på å fjerne steinen. Eller, det går vel stort sett på under minuttet. Resten går veldig raskt.

Under ser du video av fremgangsmåten på en saftig og god glutenfri gulrotkake. Under videoen, finner du en detaljert oppskrift på hvordan du lager denne deilige glutenfrie kaken. Lykke til med bakingen av gulrotkake uten egg.

https://youtu.be/0lZnXfVZ-vE

[wp_ad_camp_2]

 

glutenfri gulrotkake uten egg, melk og sukker
Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
Votes: 6
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Print oppskrift
Kaken krever ingen steking. Kjøp ingredienser på altShop.
    Servings Prep Time
    6 25 min
    Servings Prep Time
    6 25 min
    glutenfri gulrotkake uten egg, melk og sukker
    Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
    Votes: 6
    Rating: 3.67
    You:
    Rate this recipe!
    Print oppskrift
    Kaken krever ingen steking. Kjøp ingredienser på altShop.
      Servings Prep Time
      6 25 min
      Servings Prep Time
      6 25 min
      Ingredients
      Glasur:
      Servings:
      Units:
      Instructions
      1. Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.
      2. Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.
      3. Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.
      4. Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.
      5. Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter (jeg bruker 18 på videoen), og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.
      6. Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur (se under). Sett på nytt i fryser i 1 time.
      7. Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.
      8. Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).
      Glasur:
      1. Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.
      Recipe Notes

      Hvor kjøper jeg ingrediensene:

      Dadler: vanlig matbutikk.

      Epler: vanlig matbutikk.

      Sitronsaft: vanlig matbutikk.

      Vaniljepulver: altShop (søk på vaniljepulver).

      Kanel: iHerb (søk på ceylon cinnamon).

      Muskat: vanlig matbutikk.

      Salt: Tidsporten.no.

      Gulrøtter: vanlig matbutikk.

      Kokosmel: altShop.

      Stevia: altShop.

      Cashewnøtter: vanlig matbutikk.

      Kokosmelk: vanlig matbutikk.

      Nutrition Facts
      Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
      Amount Per Serving
      Calories 321 Calories from Fat 162
      % Daily Value*
      Total Fat 18g 28%
      Saturated Fat 8g 40%
      Polyunsaturated Fat 2g
      Monounsaturated Fat 6g
      Sodium 276mg 12%
      Potassium 583mg 17%
      Total Carbohydrates 43g 14%
      Dietary Fiber 12g 48%
      Sugars 22g
      Protein 9g 18%
      Vitamin A 283%
      Vitamin C 18%
      Calcium 14%
      Iron 14%
      * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

      Prøv også disse oppskriftene:

      Sunne pannekaker med havre og eple

      Slokoladekake med quinoa

      Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado

      Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel

      [wp_ad_camp_3]