«Fudge» med sjokolade

Author name

20/09/2014

sjokolade

[wp_ad_camp_1]

 

En god og enkel sjokolade-«fudge» som du lager på kort tid.

Fudge med sjokolade er enkelt å lage. Du smelter sjokoladen du vil bruke, tilsetter noen andre ingredienser, setter kjølig, og vips…du har en lekker konfekt.

Du kan godt lage sjokolade selv. Jeg brukte butikksjokolade med 86% kakao. Det var litt mer lettvint denne gangen. Ellers er det ikke noe spesielt fancy med denne oppskriften. Søtningen blir redusert/økt ut i fra hvilken sjokolade du bruker. Hvis du f.eks bruker 70% sjokolade, så må du kanskje redusere sukkermengden noe. Men igjen, er du glad i sukker, så kjør på.

Under finner du oppskrift på enkel «fudge» med sjokoladesmak.

[wp_ad_camp_2]

 

Fudge med sjokolade
 
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
 
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com. Uten melk og gluten. Kan lages uten egg.
Av:
Serveringer: 4
Ingredienser
  • 10 bringebær (kan droppes)
  • 300 gram mørk sjokolade (gjerne 86%, eller bruk hjemmelaget sjokolade)
  • 2 egg (bruk erstatter om du må. F.eks litt vann)
  • 70 g kokossukker
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ss potetmel (kan droppes)
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 80 g valnøtter, hakket eller hele
  • 3 ss smeltet kokosolje
Instruksjoner
  1. Finn frem en liten form som du kler med bakepapir (f.eks 20x20).
  2. Smelt sjokoladen i en kjele.
  3. Miks sammen egg, sukker, vanilje, potetmel, bakepulver og salt.
  4. Tilsett smeltet sjokolade, og rør godt.
  5. Tilsett valnøtter.
  6. Hell blandingen over i formen, og sett kjølig i to timer.
  7. Kutt opp i biter.

 

Prøv også disse oppskriftene:

Hjemmelaget sjokolade

Enkel ostekake med blåbær

Enkel ostekake med sjokolade

Enkel eplekake med sitron og dadler

[wp_ad_camp_3]