Noen av de beste og mest eksotiske franske desserter inkluderer sesongmessig utvalgt frukt. Frankrike er kjent for sin vin og eksotiske retter men franske desserter er også like populære over hele verden. Samlingen av populære franske bakverk og desserter inkluderer kaker, tærter, kranser og brød. Favorittingrediensene i disse desserter inkluderer epler og mandler som finnes i luftige bakverk.
Franskmenn har alltid elsket sine desserter. De blir behandlet med stil og verdighet og serveres alltid på slutten av måltidet. Vanligvis består de fleste desserter av søtsaker, men franskmennene liker også att desserter skal være sterkt smaksatte og noen ganger blir ost servert tilsammen med desserten. Du kan bestille franske desserter på nettet fra en rekke bakerier. Du kan også sammenligne prisene på nettsidene for å få de beste tilbudene på franske desserter.
bildekilde: Pixabay
Her er noen av de mest populære franske desserter
Croissant
Denne eldgamle desserten kan du ikke mislykkes med. Dette halvmåneformede bakverk er smørigt og luftigt og har den perfekte balansen mellom søthet og luftighet. Sprøheten og mykheten i en croissant er uslåelig og den smelter direkte i munnen.
Èclair
Denne franske desserten er en variant av smultring og har blitt brukt som en variasjon i mange amerikanske versjoner. The éclairs er avlange og de består av en tynn deig av petit choux. The éclair fylles deretter med krem og kan toppes med frostis, hovedsakelig sjokolade. Her fremstilles ikke the éclair ved stekning men ved baking og du kan fylle den med kaffe eller til og med sjokolade.
Pain au Chocolate
Dette er kusinen til croissanten og dette franske bakverk er i utgangspunktet en croissant-type av samme deig. Den inneholder kjempegode strimler med sjokolade som vanligvis er mørk. Denne desserten har også vært kjent som sjokoladebrød og smaker best når den serveres varm som gjør att sjokoladen smelter i munnen.
Profiterole eller krempuffen
Dette er en av de andre franske desserter som er himmelske gode. Disse herlige små godbitene av choux-deig er laget i små runde puffer. Når bakverket har blitt avkjølt kan det serveres med enten pisket fløte eller vaniljesaus ringlende fra midten. Du kan lage din egen variant med karamellsaus eller andre toppinger.