Smuldrepai med epler

Author name

08/06/2015

smuldrepai med epler

[wp_ad_camp_1]

 

Smuldrepai med epler er så enkelt at selv et barn kan lage det. Det er også veldig godt, og sunt.

Når jeg skal kose meg med noe enkelt og sunt, så er smuldrepai med epler en sikker vinner. Det beste er jo også at alle i familien min liker det, og alle jeg har servert det til har likt det. Flere har spurt meg om oppskriften også, og her kommer den. Det kan også nevnes at smuldrepai med epler er særdeles enkelt å lage. Det som tar lengst tid er å kutte opp eplene i terninger, og selv det er gjort på noen få minutter.

Mange bruker smør i smuldrepai med epler. Jeg varierer ut i fra hva jeg har tilgjengelig, og i oppskriften under så brukte jeg kokosolje. Kokosolje setter merkelig nok ikke noe særlig kokossmak på det du lager, så det fungerer utmerket godt. Jeg foretrekker egentlig upasteurisert smør, men det hadde jeg ikke i kjøleskapet da jeg lagde denne smuldrepaien, så da ble det kokosolje.

Jeg brukte i underkant av 10 minutter på selve forberedelsen. Stekingen i ovnen tar ca 15-20 minutter. 15 minutter holder stort sett hver gang. Husk også å legge på litt hakkede mandler på toppen, da dette hever smaken en del…synes jeg.

Under finner du oppskrift på smuldrepai med epler. Videoen viser fremgangsmåten på en tilsvarende pai, og så en detaljert oppskrift under videoen.

https://youtu.be/ZCPm3j89ga4

[wp_ad_camp_2]

 

smuldrepai med epler
Smuldrepai med epler
Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Print oppskrift
    Servings Prep Time
    1 x oppskrift 15 min
    Cook Time
    15 min
    Servings Prep Time
    1 x oppskrift 15 min
    Cook Time
    15 min
    smuldrepai med epler
    Smuldrepai med epler
    Votes: 2
    Rating: 4
    You:
    Rate this recipe!
    Print oppskrift
      Servings Prep Time
      1 x oppskrift 15 min
      Cook Time
      15 min
      Servings Prep Time
      1 x oppskrift 15 min
      Cook Time
      15 min
      Ingredients
      Servings: x oppskrift
      Units:
      Instructions
      1. Sett ovnen på 200 grader.
      2. Legg epleterninger i en smurt form (med litt kokosolje eller smør). Ha på halvparten av søtningen og halvparten av kanelet og bland dette godt inn i eplene.
      3. Kna sammen smør, havregryn og resten av søtningen, kanelet og vanilje med hendene. Fordel dette utover formen hvor eplene ligger.
      4. Fordel hakkede nøtter over.
      5. Stekes i ca 15 minutter
      6. Server med pisket kremfløte om du ønsker det.
      Recipe Notes

      Hvor kjøper jeg ingrediensene:

      • Kokosolje (Tidsporten eller Coop Mega)
      • Uraffinert sukker (Tidsporten)
      • Vaniljesukker (vanlig matbutikk)
      • Havregryn (vanlig matbutikk)
      • Mandler (vanlig matbutikk)
      • Økologiske epler (vanlig matbutikk)
      • Kanel av typen Ceylon (AltShop)
      Nutrition Facts
      Smuldrepai med epler
      Amount Per Serving
      Calories 1289 Calories from Fat 918
      % Daily Value*
      Total Fat 102g 157%
      Saturated Fat 70g 350%
      Polyunsaturated Fat 5g
      Monounsaturated Fat 19g
      Sodium 122mg 5%
      Potassium 626mg 18%
      Total Carbohydrates 100g 33%
      Dietary Fiber 13g 52%
      Sugars 73g
      Protein 12g 24%
      Vitamin A 4%
      Vitamin C 19%
      Calcium 16%
      Iron 20%
      * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

       

      Prøv også disse oppskriftene:

      Sunne pannekaker med havre og eple

      Slokoladekake med quinoa

      Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado

      Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel

      [wp_ad_camp_3]