[wp_ad_camp_1]
Denne oppskriften er veldig enkel, og veldig god. Se hvordan jeg lager ravioli av eple.
Ravioli blir ofte brukt om en type pasta hvor man pakker inn fyll mellom to pastaplater. Fyllet inneholder gjerne fisk, kjøtt eller ost.
Ravioli av eple derimot, inneholder ikke kjøtt, ost eller fisk. Men…wait for it….EPLE! Det er selvfølgelig noe mer enn bare eple, men eple blir på en måte pastaen rundt fyllet. Fyllet består av nøtter (i dette tilfellet pecan), kokosolje, lønnesirup og vann. Fyllet skal bli fast og litt vått. Ikke rennende.
Jeg vet ikke helt i hvilken kategori jeg skal plassere eple av ravioli, men jeg tror at kjeks er et passende navn. Jeg tror kanskje at definisjonen av kjeks er at de skal være nokså tørre slik at de kan holde seg lenge, så om du varmer disse lenge nok, så går de nok under kjeks. Disse egner seg utmerket ved siden av kaffe eller te, på fjellet, som mat til lunsjen når du er på jobb eller som godteri når du vil ha noe ekstra godt og søtt. Søtningen bestemmer du selv. Ekte lønnesirup er søtt, men et langt bedre alternativ til sukrose (vanlig sukker).
Se under for hvordan du lager ravioli av eple.
[wp_ad_camp_2]
- 2 epler
- kokosolje
- lønnesirup
- kanel
FYLL: - 150 g pecannøtter
- 2 ss kokosolje
- 2 ss lønnesirup
- vann etter behov
- Fjern skallet fra eplene
- Kutt opp eplene i små chips-flak (se video)
- Legg eple-chipsen i en bolle slik at det blir ett lag med eple
- Hell over noen dråper kokosolje og lønnesirup
- Tilsett litt kanel (er du glad i kanel, bruk mye)
- Gjenta punkt 3-5 til du ikke har mer eple
- Dehydrer eplene i ca 30 minutter på 50 grader varmluft med åpning i stekovn
FYLL: - Legg pecannøttene i en blender
- Tilsett kokosolje og lønnesirup
- Massen skal bli litt våt, men fast. Litt som peanøttsmør.
- Legg så eple-chipsen på et stekebrett, og legg en liten klatt med fyll på midten. Legg så et nytt eple-chips på toppen og press den ned for å skvise fyllet ut til kantene. Dette fungerer som lim slik at du kan lukke eplene.
- Legg mer kanel på toppen om du ønsker det.
- Dehydreres på 50-80 grader varmluft i ca 2 timer. Kan også stekes på høyere temperatur og redusert steketid.
Prøv også disse oppskriftene:
Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
Lettvint eplekake uten steking
[wp_ad_camp_3]