[wp_ad_camp_1]
Hjemmelaget havremelk er et godt alternativ til de som ikke vil drikke vanlig kumelk.
Liker du ikke vanlig kumelk, eller bare velger å ikke drikke kumelk, så finnes det mange alternativer. Havremelk er ett av de.
Havremelk får du kjøpt i butikken, men du kan også lage det selv på kjøkkenet ditt. Det eneste du trenger, er en blender, vann og litt havregryn.
Ønsker du en litt søtere drikk, så kan du f.eks blande inn noen ss med yaconsirup eller noen søte frukter og bær.
Se under for fremgangsmåte på hvordan du lager hjemmelaget havremelk.
[wp_ad_camp_2]
Hjemmelaget havremelk (glutenfri)
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Av: Vegard
Type oppskrift: Drikke
Ingredienser
- 50 g glutenfrie havregryn (kan bruke vanlige)
- 3,5 dl vann
- litt salt om du foretrekker det
Instruksjoner
- Legg ingrediensene i en blender og la havregrynene trekke i ca 5-10 minutter.
- Kjør blenderen på maks styrke i ca 30 sekunder.
- Sil ut væsken slik at havregryn-restene ikke kommer med.
- Sett i kjøleskap og drikk når den er kjølig. Da smaker den best.
Prøv også disse oppskriftene:
Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
Lettvint eplekake uten steking
[wp_ad_camp_3]