Enkel eplekake med sitron og dadler

Author name

25/05/2015

eplepai med sitron og dadler

 

Her får du oppskriften på enkel eplekake uten egg, med dadler og sitron.

Her skal jeg presentere for deg en enkel eplekake med mye snadder. Grunnen til at jeg kaller den enkel, er fordi den lages på kort tid, og du trenger ingen fancy ingredienser.

Fremgangsmåten på enkel eplekake er veldig enkel. Du starter først med ingrediensene til bunnen. Disse mikses i en kjøkkenmaskin i ca 20-30 sekunder til det er en fin og jevn blanding.

Så mikser du alt til fyllet (unntatt ett eple), og kutt det siste eple i terninger. Bland dette med fyllet for hånd, og smør det utover bunnen.

Pisk så fløten til krem, og server dette ved siden av. Kremen trenger du ikke, men det hever smaken noen hakk om du liker dette. Jeg foretrekker upasteurisert fløte, men for de fleste, så er det lettest å få tak i vanlig pasteurisert butikkfløte.

Det kan være lurt å oppbevare denne enkle eplekaken i fryser når du ikke skal spise den. Står eplekaken i kjøleskap, så kan den bli litt slapp i fisken. Eplekaken bør spises før den har stått en uke i fryseren.

Jeg skreller ikke eplene før jeg bruker de. Du kan selvsagt gjøre dette, men jeg føler ikke at det er nødvendig.

Tips: Lag bunnen først, og så fyllet. På denne måten så slipper du å vaske beholderen to ganger.

Tips: Hvis du ikke tåler cashewnøtter eller ikke har det liggende, så kan du erstatte de med pekannøtter eller valnøtter. Men cashewnøtter setter best smak på denne enkle eplekaken etter min mening.

For de som er opptatt av kalorier, så inneholder denne enkle eplekaken ca 280 kalorier pr 100 gram, uten fløte på toppen.

Under finner du oppskrift på enkel eplekake med mye godt i. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en detaljert oppskrift under.

 

 

Eplepai med sitron og dadler
 
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
 
Av:
Ingredienser
Bunn
  • 150 gram cashewnøtter (1 kopp)
  • 40 gram kokosmasse (1 kopp)
  • 8 stk dadler (1/2 kopp)
  • ¼ ts salt
  • 2 ss kokosolje, flytende
Fyll
  • 3 epler
  • 8 stk dadler (1/2 kopp)
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts kanel
  • ⅛ ts salt
Topping (valgfritt)
  • 1 dl fløte
  • 1 ss lønnesirup (hvis du vil ha kremen søt)
Instruksjoner
  1. Miks alt til bunnen i en kjøkkenmaskin (cashew, kokosmasse, dadler, salt).
  2. Legg deigen over i en rund springform (jeg bruker 12 eller 15 cm), og press den ned med hendene/fingrene.
  3. Fjern kjernen på eplene, og grovhakk de, UNNTATT ett eple. Dette ene eple legges til siden.
  4. Legg alt til fyllet (unntatt ett eple) i en kjøkkenmaskin, og miks godt.
  5. Legg fyllet over i en bolle.
  6. Hakk opp det siste eple i terninger og miks det for hånd i bollen.
  7. Legg fyllet over i paiformen og glatt utover med en skje.
  8. Legges i fryser i 30 minutter før servering.
Topping
  1. Pisk fløten til krem og tilsett eventuelt søtning. Legg på toppen av kaken før servering.
Notat
Oppbevares helst i fryser.
Næringsinnhold
Kalorier: 280 pr 100 g

 

Prøv også disse oppskriftene:

Sunne pannekaker med havre og eple

Slokoladekake med quinoa

Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado

Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel

 

 

 

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor brukes dadler i kaken?

Dadler fungerer som naturlig søtning, noe som reduserer behovet for raffinert sukker. De bidrar også med fuktighet, noe som gjør kaken mykere og saftigere.

Hva er effekten av sitron i oppskriften?

Sitron tilfører syre og friskhet, som balanserer sødmen fra epler og dadler. Syren hjelper også med å fremheve eplesmaken og kan bidra til at kaken får en lettere og luftigere konsistens.

Hvordan påvirker valget av eplesort kaken?

Syrlige epler, som Granny Smith, gir en frisk smak og holder formen bedre under baking, mens søtere epler som Gala eller Honeycrisp gir en søtere kake med mykere tekstur. Valg av eplesort påvirker både smak og konsistens.