Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)

Author name

07/11/2016

bringebærbrus

[wp_ad_camp_1]

 

Brus drikker jeg aldri…spesielt brus fra butikken. Grunnen er fordi det ikke gir meg noe som helst næring og fordi jeg synes det smaker altfor søtt.

Visste du at det er ca 100 gram sukker i 1 liter Cola? I varianten min er det ca 30-40 gram i 1 liter. Men, det viktige er at mysen er med på å bryte ned noe av sukkeret, slik at det blir omgjort til sunne bakterier i stedet. Sukkeret jeg bruker er uraffinert, og det inneholder noe mer næring enn vanlig raffinert hvitt sukker.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget brus. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en detaljert oppskrift. Nederst i oppskriften står det også hvor jeg kjøper ingrediensene.

P.S På videoen brukes skogsbær. Det ble laget en batch dagen før, og den var med bringebær. Det spiller egentlig ingen rolle hvilken bærtype du bruker. Du kan også lage med appelsiner, eller noe annet du liker godt.

https://youtu.be/1kMk9a5p27c

[wp_ad_camp_2]

 

bringebærbrus
Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print oppskrift
    Servings Prep Time
    1 10 min
    Passive Time
    2 dager
    Servings Prep Time
    1 10 min
    Passive Time
    2 dager
    bringebærbrus
    Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)
    Votes: 1
    Rating: 5
    You:
    Rate this recipe!
    Print oppskrift
      Servings Prep Time
      1 10 min
      Passive Time
      2 dager
      Servings Prep Time
      1 10 min
      Passive Time
      2 dager
      Ingredients
      Servings:
      Units:
      Instructions
      1. La bringebærene bli litt tint før du setter i gang. Da blir det lettere å mikse de sammen.
      2. Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin masse.
      3. (ønsker du litt ingefærsmak, så er det bare å skjære ingefær i biter, og legge i blandingen)
      4. Bland alt sammen i en stor bolle og dekk til med et klede.
      5. La stå på kjøkkenbenken i 2 dager (romtemperatur). Dannes det skum, så er det bare å fjerne dette.
      6. Etter 2 dager, så lar du blandingen renne gjennom en fin sil, eller et kjøkkenklede/nøttepose.
      7. Hell ferdig silt saft over i glassflasker. Ikke fyll opp mer enn 70-80% av maks. Det dannes kullsyre og det krever at det er litt plass på toppen.
      8. Lukk flasken(e), og sett det kjølig.
      9. Drikken kan drikkes med en gang, men om den står i kjøleskap noen dager og uker, så blir den mer syrlig. Det blir også mer kullsyre om den står litt i kjøleskapet.
      Recipe Notes

      Hvor kjøpes ingrediensene:

      Bringebær: vanlig matbutikk.

      Uraffinert sukker: Tidsporten.no

      Myse: Lages selv. Se her.

      Salt: Jeg kjøper uraffinert havsalt fra Tidsporten.no. Kan også kjøpes i vanlig matbutikk, men da er det gjerne raffinert.

       

      Nutrition Facts
      Bringebærbrus på den sunne måten (med kullsyre)
      Amount Per Serving
      Calories 363 Calories from Fat 27
      % Daily Value*
      Total Fat 3g 5%
      Saturated Fat 0.1g 1%
      Polyunsaturated Fat 2g
      Monounsaturated Fat 0.3g
      Sodium 3508mg 146%
      Potassium 605mg 17%
      Total Carbohydrates 88g 29%
      Dietary Fiber 26g 104%
      Sugars 58g
      Protein 5g 10%
      Vitamin A 4%
      Vitamin C 176%
      Calcium 8%
      Iron 16%
      * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

      Prøv også disse oppskriftene:

      Sunne pannekaker med havre og eple

      Slokoladekake med quinoa

      Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado

      Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel

      [wp_ad_camp_3]