[wp_ad_camp_1]
Her får du oppskriften på verdens beste eplekake.
Denne saftige eplekaken, som også er en enkel eplekake, er kanskje en av de beste eplekakene jeg noen gang har smakt. Den er saftig, den er nydelig, og den er veldig sunn. Ja, kanskje det er verdens beste eplekake?
Toppingen kan faktisk unnlates her, men eplekaken får et ekstra løft når den er med. Toppingen er uansett lett å lage, og du bruker kun et par minutter på dette. Selve eplekaken er også lett å lage, og du mikser alt sammen på få minutter.
Kaken krever ingen steking eller dehydrering. Det eneste jeg anbefaler er å sette den kjølig, enten i kjøleskap eller fryser, i noen timer før servering. Da blir den fastere og bedre.
Her i huset så forsvant kaken på kort tid (som vanlig). Det som er godt, går raskt ned i magen.
Under finner du oppskrift på verdens beste eplekake, som er både saftig og enkel.
[wp_ad_camp_2]
- 1 eple
- 140 gram valnøtter (2 kopper)
- 80 gram rosiner (1 kopp)
- 40 gram kokosmasse (1/2 kopp)
- 40 gram lønnesirup eller honning (1/8 kopp)
- 1 ts vaniljeekstrakt (eller ½ ts vaniljesukker)
- 1½ ts kanel
- 100 gram cashewnøtter (1 kopp)
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss vann
- 40 gram lønnesirup eller honning (1/8 kopp)
- 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
- Legg oppdelte epler i kjøkkenmaskinen, og grovmiks de.
- Tilsett så resten av ingrediensene til bunnen og grovmiks dette inn i eplene. Du skal ikke finhakke alt, men det bør være litt biter som du kjenner når du tygger.
- Press deigen/bunnen ned i en kakeform (se video for tips).
- Miks sammen ingrediensene til toppingen og legg dette på kaken.
- Eplekaken settes i kjøleskap i minst 1 time før servering.
Prøv også disse oppskriftene:
Saftig gulrotkake med valnøtt og kokos
Verdens beste kanelboller av den sunne sorten
Glutenfri sjokoladekake uten egg
[wp_ad_camp_3]