Når ting skal gå litt unna, og man trenger noe søtt i all hast: Da er det lett å tenke «is» eller ferdiglagd sjokoladekake fra Kiwi. Men fortvil ikke, her er en veldig enkel variant, som du kan smelle sammen på under 30 sekunder. Men om den er særlig sunn? Nei! Men kanongod!

Vi har alle opplevd det; plutselig har vi enten glemt å lage dessert, eller i det hele tatt tenke på den – eller så fikk man uventede gjester, enten det er naboen, eller det er den månedelige casino-kvelden for eksempel. Mens vi er inne på temaet, her er en liten fun-fact om dessert: En liten fun-fact om dessert: Ordet «dessert» kommer fra det franske ordet «desservir» og betyr faktisk «å rydde bordet» – og gjøre klart for det som kommer etterpå; gjerne kortspill, kaffe og cognac. Hvis du vil spille online, så kan du på nettsider som svindel.info være sikker på om det online casinoet du skal spille på er svindel eller ikke.

Men la oss holde fokus på desserten! Det er da de gode rådene er dyre, normalt sett. Men her er det både enkelt og rimelig. Totalkostnad: dessert for 60-lappen, ferdig i en fei!

Ikke en sunn dessert!

Advarsel: Dette er definitivt ikke det vi omtaler som en «sunn dessert» – her er det både fett og sukker i en herlig blanding! Dersom du ønsker et veldig lett alternativ, som tar litt lengre tid, så finner du en god oppskrift her på vannmelon-gele!

For å få til denne enkle desserten, er det tre ingredienser som danner grunnlaget for denne herlige galskapen: Krem, fruktcoctail og sjokoladesaus. Dersom du ikke har tid til å piske krem, så kan du i de helt ekstreme tilfellene gå for en sprayboks med ferdig krem, selv om smaken ikke er helt lik og like god som en egen-pisket kremfløte.

Åpne boksen med fruktcoctail, hell av mest mulig av laken, og legg i skål. Server med en dæsj krem, og litt sjokoladesaus over. Det er så enkelt, og så vanvittig godt, at det nesten er for godt til å være sant. Dersom du har tenkt å gå helt bananas, er det godt med nøtter av forskjellige typer, eller også en liten skvett med karamellsaus.

Erstatt med fersk frukt!

Det er fullt mulig å bruke fersk frukt som appelsin, banan, epler – bare fantasien setter grenser. Men da går det nok litt mer enn 30 sekunder som vi lovet; men du vil få en hakket bedre og friskere smak. Og det går helt fint an å kombinere begge deler, med både ferdig fructcoctail og friske frukter.

Hvor opphavet til denne desserten kommer fra, vet vi ikke, men den er populær i særlige eldre kretser i Norge, og blir ofte brukt når våren er i anmarsj; dette er en flott dessert til våren med friske farger og mild smak. Den har eksistert i generasjoner, riktignok ikke med hermetisk frukt, men med fersk frukt og krem.

Lykke til med desserten – nå kan du puste lettet ut! Vel bekomme!