Vannmelongelé

Author name

07/11/2016

vannmelon-gele

[wp_ad_camp_1]

 

Mange tenker kanskje på vannmelon som en frukt som kun inneholder vann og fruktsukker. Men, dette er ganske langt fra sannheten. Vannmelon inneholder også vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Vannmelon inneholder bl.a en del vitamin C, som er viktig for at kroppen skal fungere optimalt. En god vannmelon er ofte fast i skallet, og den skal ha en skarp grønn farge. Unngå vannmeloner som har myke områder, da de kan være dårlige på smak.

Det som er fint med vannmelon, er at du alltid slukker tørsten når du spiser denne fantastiske saftige frukten. Den inneholder svært mye vann, og gjør at du sannsynligvis ikke trenger å drikke så mye når du inntar vannmelon.

Gelatin består av protein og er et bra tilskudd for å reparere skader i kroppen. Gelatin bygger opp kollagen i kroppen, ordner opp i tarmskader og normaliserer magesyreproduksjonen. Mange i den moderne verden har en eller annen form for ubalanse i kroppen, og man bør derfor innta gelatin i ny og ne.

Under finner du oppskrift på vannmelon-gelé. Først en video som viser fremgangsmåten, og så en detaljert oppskrift.

https://youtu.be/CMs5pn3qIAE

[wp_ad_camp_2]

 

vannmelon-gele
Vannmelon-gelé
Votes: 4
Rating: 2.25
You:
Rate this recipe!
Print oppskrift
    Servings Prep Time
    1 stor vannmelon 15 min
    Passive Time
    2-3 timer
    Servings Prep Time
    1 stor vannmelon 15 min
    Passive Time
    2-3 timer
    vannmelon-gele
    Vannmelon-gelé
    Votes: 4
    Rating: 2.25
    You:
    Rate this recipe!
    Print oppskrift
      Servings Prep Time
      1 stor vannmelon 15 min
      Passive Time
      2-3 timer
      Servings Prep Time
      1 stor vannmelon 15 min
      Passive Time
      2-3 timer
      Ingredients
      Servings: stor vannmelon
      Units:
      Instructions
      1. Bland ut gelatin i varmt vann. Rør godt, slik at alt blir løst opp.
      2. Del melonen i to like store deler.
      3. Ta ut melonkjøttet med en stor skje. Legg alt kjøttet i en blender.
      4. Miks alt godt sammen, sammen med gelatinblandingen.
      5. Når alt er mikset godt sammen, så helles blandingen tilbake i vannmelonen.
      6. Sett kjølig i minst 2 timer. Skjær så opp i passe biter, og servér.
      Recipe Notes

      Hvor kjøper jeg ingrediensene:

      Gelatin: tidsporten.no.

      Vannmelon: vanlig matbutikk.

      Vann: springvann 😉

      Nutrition Facts
      Vannmelon-gelé
      Amount Per Serving
      Calories 1454 Calories from Fat 63
      % Daily Value*
      Total Fat 7g 11%
      Saturated Fat 1g 5%
      Polyunsaturated Fat 2g
      Monounsaturated Fat 2g
      Sodium 105mg 4%
      Potassium 5065mg 145%
      Total Carbohydrates 341g 114%
      Dietary Fiber 18g 72%
      Sugars 280g
      Protein 53g 106%
      Vitamin A 514%
      Vitamin C 610%
      Calcium 34%
      Iron 62%
      * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

       

      Prøv også disse oppskriftene:

      Sunne pannekaker med havre og eple

      Slokoladekake med quinoa

      Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado

      Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel

      [wp_ad_camp_3]