[wp_ad_camp_1]
Tilslørte bondepiker er noe av det enkleste du kan lage. Denne varianten er et par hakk «sunnere» enn den originale.
Tilslørte bondepiker har du mest sannsynligvis hørt om. Det er en dessert som egentlig består av kjeks, syltetøy og pisket kremfløte. Kjeksene er ofte kjøpt i butikk, og inneholder fort en del transfett og annet tull. Pisket kremfløte trenger ikke være så veldig usunt, men tilsetter man sukker, så blir det fort vekk det.
Min variant, er noen hakk sunnere. I hvert fall litt mindre usunn. Hjemmelagde havrekjeks er basen. Disse kan du lage på under 15 minutter hvis du steker de på 200 grader. Ellers så kan du enten lage eplesyltetøy selv, eller kjøpe et på butikken. Vaniljekesam kjøper du også i butikken, men du kan selvsagt bruke vanlig kesam om du ønsker det. Da blir sukkerinnholdet et par hakk lavere.
Oppskrift på tilslørte bondepiker (med en vri) finner du under.
[wp_ad_camp_2]
- Vaniljekesam
- Eplesyltetøy
- Havrekjeks
- Finn frem en passe stor skål.
- Knus havrekjeks i biter.
- Legg vaniljekesam, syltetøy og knuste havrekjeks i flere lag oppover i skålen.
Bruk den mengden du føler for. Du ser fort hvor mye du trenger ut i fra hvilken skål du bruker.
Prøv også disse oppskriftene:
Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
Lettvint eplekake uten steking
[wp_ad_camp_3]