En nydelig kake som smaker best i kald tilstand. Uten melk, gluten og egg.
Denne kaken ligner litt på en iskake jeg lagde tidligere. Noe er likt, og noe er ulikt. Jeg fikk en del positiv respons på den, så da tenkte jeg at en liten variant var på sin plass. Denne ser best ut om den fryses ned noen timer. Da blir den fast og fin, og holder seg best på kakefatet.
Jeg bruker noe som heter xanthangum som fortykningsmiddel. Dette er et alternativ til gelatin. Gelatin fungerer noe bedre til å holde moussen sammen, men jeg synes det er mye enklere å bruke dette pulveret. Det kan bl.a kjøpes fra iHerb. Du kan også bruke agar-agar som kjøpes fra samme plass. Billig, og varer lenge.
I videoen under, så bruker jeg egg. Jeg har eksperimentert litt frem og tilbake, og landet på at du fint kan droppe eggene. Bruk heller litt kokosolje. Denne oljen stivner ved temperatur rundt 24 grader og under. Veldig kjekt når du skal lage rå kaker og desserter som skal holde seg litt fast….bare pass på å ikke sett den ut midt på sommeren i 30 grader 😉
[wp_ad_camp_2]
- 100 g hasselnøtter
- 100 g valnøtter
- 50 g smeltet ghee (klarnet smør)
- ½ ts vaniljepulver
- ½ ts kanel
- 3 ss kokossukker
- 4 dadler (uten sten)
- 3-4 dl kokosmelk (primært den tykke massen)
- 3 ss kokosolje
- 0,5 dl sterk kaffe
- 4 ss kokossukker (eller vanlig sukker)
- ½ ts vaniljepulver
- 1 ts xanthangum (alternativ: 6 plater gelatin)
- Bland alt til bunnen i en food processor. Tilsett eventuelt noen ss vann slik at deigen blir klissete.
- Trykk deigen ut i en rund kakeform (f.eks 18 cm), og sett i fryser.
- Bland alt til moussen, unntatt xanthangum, i en blender på rolig tempo.
- Miks så inn xanthangum på rolig tempo i noen sekunder. Massen skal bli tykkere og "tyngre".
- Ta kaken ut av fryseren, og hell moussen over kakebunnen. Settes i fryser i 2 timer.
- Kan stå i kjøleskap i flere dager.
Prøv også disse oppskriftene:
Enkel eplekake med sitron og dadler
[wp_ad_camp_3]