[wp_ad_camp_1]
En herlig brownies som ikke trenger steking. Lages på kort tid.
Dette er en såkalt rå brownies. Dvs at den ikke krever noe som helst steking. Du mikser ingrediensene, og vips så har du en herlig mørk brownies som du garantert kommer til å like.
Det fine med denne kaken, er at den er sunn, og veldig enkel å lage. Den kan lagres i kjøleskap over flere dager, og den smaker nesten bedre dagen etter du har laget den. Helt fantastisk!
Alternativer til ingredienser:
Dadler: Rosiner
Pekannøtter og valnøtter: Bruk de nøttene du vil, f.eks cashew, mandler osv.
Kokossukker: Uraffinert sukker, yaconsirup, lønnesirup
Stevia: Vanlig hvitt eller brunt sukker (blir mindre sunn), lønnesirup.
Under finner du oppskrift på rå brownies med mørk og god sjokolade. Videoen under viser fremgangsmåten.
[wp_ad_camp_2]
- 150 g pekannøtter (eller cashew)
- 100 g valnøtter
- 50 g kakao
- 25 g kokossukker
- 1 ts vaniljepulver
- ¼ ts havsalt
- 9-10 dadler (uten sten)
- 110 g smeltet kokosolje
- 1 ts vaniljepulver
- 5-10 dråper stevia (smak til selv)
- 1 ss yaconsirup eller lønnesirup (hvis behov for søtere)
- ½ ts salt
- 50 g kakao
- Bruk en food procesor og miks pekan, valnøtter, kakao, kokossukker, vanilje og salt. Miks til det er en grov blanding. Ikke bland for lenge.
- Tilsett dadler (2-3 om gangen) og miks litt og litt til dadlene er godt innblandet. Tilsett litt vann om nødvendig. Blandingen skal være litt klissete.
- Press deigen inn i en liten/middels form (f.eks 18 cm i diameter). Sett i fryseren mens du lager frosting.
- Miks sammen kokosolje, vanilje, stevia og salt i en blender på rolig tempo.
- Tilsett kakao, og miks på rolig tempo.
- Smak om den er god. Tilsett eventuelt mer stevia om nødvendig.
- Etter ca 30 min i fryser, ta ut kaken, og tilsett frosting.
- Sett kjølig for at frostingen skal bli stivere (tar ca 30 min i kjøleskap).
Prøv også disse oppskriftene:
Enkel eplekake med sitron og dadler
[wp_ad_camp_3]