Sjokoladegrøt med chiafrø

Author name

06/07/2015

Sjokoladegrøt med chiafrø

[wp_ad_camp_1]

 

Denne desserten er utrolig god. Den er også veldig enkel å lage.

For å si det med en gang; denne desserten er utrolig god, spesielt i forhold til at den lages på ekstremt kort tid. Det eneste som tar tid er at den må stå i kjøleskapet i minst 1 time før servering. Grunnen til dette er fordi chiafrøene skal trekke til seg fuktighet, slik at de blir større. På den måten, så får du også en fyldig og god dessert, som kan minne litt om sjokoladegrøt.

Det kan nevnes at desserten gikk ned på høykant her i huset. Vi fylte hver vår skål, fylte opp kaffekoppen (eller tekoppen), og satt oss på terassen. Været var fint, og det passet da perfekt med en slik kald dessert rett fra kjøleskapet. Da min kone elsker alt med sjokoladesmak, så var det ikke noe problem å spise opp denne sjokoladegrøten. Faktisk, så var det hun som sa det minte om grøt, og derfor ville jeg kalle den for sjokoladegrøt med chiafrø.

Husk at det er chiafrøene som gjør at desserten blir tykkere og fyldig. Det er veldig viktig at du har med dette. Det sies også at chiafrø er veldig sunt, så da skader det absolutt ikke å ha en pose i skapet på kjøkkenet. Du finner link i oppskriften til hvor du kan kjøpe disse.

Under finner du oppskrift på sjokoladepudding med chiafrø.

https://youtu.be/BCQRt-uMM9c

[wp_ad_camp_2]

 

Sjokoladegrøt med chiafrø
Sjokoladegrøt med chiafrø
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print oppskrift
    Servings Prep Time
    1 stor porsjon 10 min
    Passive Time
    1 time
    Servings Prep Time
    1 stor porsjon 10 min
    Passive Time
    1 time
    Sjokoladegrøt med chiafrø
    Sjokoladegrøt med chiafrø
    Votes: 1
    Rating: 5
    You:
    Rate this recipe!
    Print oppskrift
      Servings Prep Time
      1 stor porsjon 10 min
      Passive Time
      1 time
      Servings Prep Time
      1 stor porsjon 10 min
      Passive Time
      1 time
      Ingredients
      Servings: stor porsjon
      Units:
      Instructions
      1. Miks cashewnøtter og vann til en jevn og fin blanding i en kraftig blender.
      2. Tilsett resten, unntatt chiafrø. Miks godt i blender.
      3. Legg så blandingen over i en bolle, og tilsett chiafrø. Rør godt rundt med en sleiv.
      4. Legg et kjøkkenklede over, og la stå i kjøleskap i minst 1 time (eller over natten om du vil ha den til frokost).
      5. Chiafrøene vil utvide seg, slik at blandingen blir som en fyldig grøt. Nam nam!
      Recipe Notes

      Hvor kjøper jeg ingrediensene:

      Cashewnøtter: vanlig matbutikk.

      Kakaopulver: vanlig matbutikk.

      Honning: vanlig matbutikk.

      Vaniljeekstrakt eller pulver: altShop.no.

      Salt: Tidsporten.no. Kjøper uraffinert havsalt.

      Chiafrø: altShop.no.

      Nutrition Facts
      Sjokoladegrøt med chiafrø
      Amount Per Serving
      Calories 1085 Calories from Fat 585
      % Daily Value*
      Total Fat 65g 100%
      Saturated Fat 12g 60%
      Polyunsaturated Fat 17g
      Monounsaturated Fat 29g
      Sodium 1191mg 50%
      Potassium 1015mg 29%
      Total Carbohydrates 102g 34%
      Dietary Fiber 31g 124%
      Sugars 43g
      Protein 37g 74%
      Vitamin C 1%
      Calcium 32%
      Iron 86%
      * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

       

      Prøv også disse oppskriftene:

      Sunne pannekaker med havre og eple

      Slokoladekake med quinoa

      Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado

      Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel

      [wp_ad_camp_3]