Kokoscookie

Author name

03/10/2014

kokosCookie

[wp_ad_camp_1]

 

Kjeks med kokossmak smaker litt som kokosmakroner…bare enda bedre og sunnere.

Disse kjeksene med kokos ble til etter at jeg fant en oppskrift på kokomakroner. Jeg tenkte at disse fint kan bli noen hakk sunnere, og dermed var eksperimentet i gang.

Kokosmakroner er egentlig veldig enkelt. Det består av sukker/melis, egg, kokosmasse, smør og kanskje hvetemel. Hvetemelet kan fint erstattes med kokosmel. Smøret kan erstattes med kokosolje, og sukkeret kan reduseres og erstattes med f.eks kokossukker eller daddelsukker. Nå skal det sies at kokossukker og daddelsukker fortsatt er en type sukker, så ikke gå helt bananas selv om det er bedre enn vanlig hvitt sukker.

Under finner du oppskrift på kokoscookie, eller kjeks med kokossmak om du vil 🙂

[wp_ad_camp_2]

 

Kokoscookie
 
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
 
Ingredienser kan kjøpes på altShop eller iHerb. Blir ca 8-10 kjeks.
Av:
Serveringer: 3
Ingredienser
  • 7 ss kokosolje, smeltet
  • 50 g kokossukker
  • 4 egg (kan erstattes med 1-2 dl eplesaus hvis du vi ha uten egg)
  • ½ ts vanilje
  • 45 g kokosmel
  • 70 g kokosflak / kokosmasse
Instruksjoner
  1. Hvis ovn: sett på 180 grader (kan også bruke dehydrator).
  2. Miks sammen egg, kokossukker, smeltet olje og vanilje i en bolle.
  3. Tilsett kokosmel og kokosflak og miks godt.
  4. Klatt ut deigen som kjeks/boller på et stekebrett.
  5. Ovn: 180 grader i ca 15 min. Se på de etter 10 minutt og vurder.
  6. Dehydrator: 43 grader i ca 12 timer.
Notat
Vil du ha oppskriften uten egg, så kan du bruke ca 1-2 dl eplesaus istedet for egg.
Eplesaus er epler som er most i en blender.

 

Prøv også disse oppskriftene:

Hjemmelaget sjokolade

Enkel ostekake med blåbær

Enkel ostekake med sjokolade

Enkel eplekake med sitron og dadler

[wp_ad_camp_3]