Visste du at du kan fremskape mange lekre desserter i glassene du har i hjemmebaren? Imponer gjestene dine med en velsmakende dessert i perfekte porsjoner ved å servere dem i glass. Du kan bruke en rekke forskjellige glass til dette formålet, og du finner god inspirasjon til dette på BarLife. Her får du tre tips til deilige friske desserter som passer perfekt når våren nærmer seg.
Pavlova
Nå som våren nærmer seg er det lite som frister mer enn en deilig frisk Pavlova. Denne desserten serveres tradisjonelt på et stort kakefat, men den er vel så enkel å lage direkte oppi et vinglass. Pisk marengs med Toros Marengsblanding og vann, lag små topper med marengs på et bakepapir og stek dem på 140 grader i 50 minutter. Disse må avkjøles helt før de kan brukes i desserten. Du kan også bruke ferdige pikekyss fra butikken. Rett før servering pisker du kremfløte til en deilig luftig krem. Legg den piskede kremen, vaniljekrem, pikekyssene og friske bær lagvis i vinglasset, og du har en super dessert for alle anledninger.
Panna Cotta
Dette er en dessert der du virkelig kan leke med utseendet siden desserten skal stivne i glasset før servering. Fløte, sukker og vaniljestang skal kokes opp under omrøring, og tilsett gelatinplater når kjelen er tatt av kokeplaten. For å gi desserten et ekstra kreativt utseende kan du finne frem noen lekre konjakkglass, og legge dem skrått før blandingen helles i. Glassene settes så i kjøleskapet i samme stilling, og må ligge i minst 3 timer for at gelatinen skal stivne helt. Når desserten serveres kan den serveres med en deilig og frisk bringebærsaus.
Ostekake
For å gi denne svært tradisjonelle kaken en vri kan du servere den i små ølglass. Start med å knuse Digestive-kjeks og fordel smulene i bunnen av glassene. Kutt opp jordbær, og fordel de friske bærene oppå smulene. Til slutt pisker du kremost, melis og vaniljesukker til en glatt krem, og legger dette på toppen av bærene. Pynt gjerne med noen smuler og jordbær på toppen for å sette kronen på verket. Ostekake på glass vil definitivt bli en hit til 17.mai eller andre vårlige anledninger. Denne desserten kan med fordel stå kaldt, men vent med pyntingen til den skal serveres. Her kan du variere stort med hvilke typer glass du velger, så det er bare å slippe kreativiteten løs.