[wp_ad_camp_1]
Egg
Egg som fuktighetsgivere:
Når egg blir brukt som fuktighetsgivere, så er det lettest å erstatte de. Dette er bakst som f.eks kjeks og muffins.
- 60 gram eller 1/4 kopp most banan eller søtpotet.
- 3 ss eplesaus (moste epler i en blender), pæresaus eller aprikossaus.
Egg som bindere:
- 1 ss linfrø (kvernet i blender eller kaffekvern) mikset med 3 ss vann. Vent noen minutter til blandingen blir tykkere. Blandingen kan minne litt om eggehvite. Hvis ikke, så kan du varme opp blandingen til den tykner. Linfrø erstatter bare binding. Trenger du heving, så tilsett litt bakepulver.
- Chiafrø kan brukes på samme måte som linfrø. Se forrige punkt.
- 1 1/2 ss olje, 1 1/2 ss vann, og 1 ts bakepulver.
Egg som hevere (fluffy):
- 3 ss fet kokosmelk og 1 ts bakepulver.
Meltyper
- mandelmel
- cashewmel
- kokosmel
Søtning
- lønnesirup
- yaconsirup
- honning
- uraffinert sukker
- kokosnektar
- agavenektar
- dadler
- rosiner
- vanlig hvitt sukker (mest usunt)
Nøtter
- cashewnøtter
- mandler
- hasselnøtter
- pekannøtter
- valnøtter
[wp_ad_camp_2]