Kanelboller (muffins) med yoghurt-krem
Author: Vegard
Prep time: 20 Minutter
Cook time: 8 Minutter
Total time: 28 Minutter
Ingredienser kan kjøpes på altShop eller iHerb. Gir ca 6-7 boller/muffinser.
Ingredienser
Deig
  • 80 gram mandelmel (1 kopp)
  • 2 ss kokosmel
  • ½ ts bakepulver
  • ¼ ts havsalt
  • 5 ss smeltet kokosolje (1/4 kopp)
  • 3-5 ss yaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljepulver
Kanel-glasur
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss smeltet kokosolje
  • 1 ss kanel
Yoghurt-krem
  • 5 gode ss yoghurt, naturell (1 kopp)
  • 1-2 ss smør, mykt (1/3 kopp)
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss daddelsukker (1/4 kopp)
Instruksjoner
  1. Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).
  2. Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.
  3. Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.
  4. Miks begge blandingene sammen.
  5. Legg dette over i muffins-former.
  6. Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.
  7. Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.
  8. Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.
  9. Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/kanelmuffins-med-yoghurt-krem/