Ostekake med kanelkaramell |
Author: Vegard
Prep time: 45 Minutter
Cook time:
Total time: 45 Minutter
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Bunn
- 140 g mandelmel
- ½ ts kanel
- ½ ts salt
- 2 ss yaconsirup eller lønnesirup
- 3 ss smeltet kokosolje
- noen ss vann (for å få deigen klissete)
Fyll
- 115 g cashewnøtter
- 1,7 dl yoghurt (eller kokosmelk om du vil ha uten melk)
- 3 ss kokosnektar (eller honning)
- 2 ss sitronsaft
- ½ ts salt
- 70 g smeltet kokosolje
Glasur
- 1 ss lønnesirup
- ½ ts kanel
- Dekk en firkantet form (20x20 cm) med bakepapir.
Bunn
- Miks mandelmel, kanel og salt i en food processor.
- Miks så inn lønnesirup og kokosolje. Tilsett litt vann hvis blandingen ikke er klissete.
- Trykk deigen ut i formen med en skje eller gaffel. Sett kjølig/fryser.
Fyll
- Bruk en blender og miks godt sammen cashewnøtter, yoghurt, kokosnektar, sitronsaft og salt.
- Sett ned hastigheten på lav, og tilsett kokosolje i en tynn stråle. Kjør så opp hastigheten noen sekunder.
- Sett av 3-4 ss av denne blandingen til siden (skal brukes til glasur).
- Hell resten over formen du satt i kjøleskap tidligere. Dunk formen i benken noen ganger for å få ut luftboblene i fyllet. Sett i fryser i ca 20 minutt.
Glasur
- Bland sammen yaconsirup og kanel og tilsett den delen av fyllet du satt til siden. Bland godt med en skje.
- Hell dette forsiktig over kaken slik at den fordeler seg jevnt utover.
- Settes i kjøleskap i noen timer, eller i fryser i 20-30 minutter før servering.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/ostekake-med-kanelkaramell/
3.2.2925