Kald kake med mokkamousse |
Author: Vegard
Prep time: 30 Minutter
Cook time:
Total time: 30 Minutter
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com. Uten melk, gluten og egg.
Bunn
- 100 g hasselnøtter
- 100 g valnøtter
- 50 g smeltet ghee (klarnet smør)
- ½ ts vaniljepulver
- ½ ts kanel
- 3 ss kokossukker
- 4 dadler (uten sten)
Mousse
- 3-4 dl kokosmelk (primært den tykke massen)
- 3 ss kokosolje
- 0,5 dl sterk kaffe
- 4 ss kokossukker (eller vanlig sukker)
- ½ ts vaniljepulver
- 1 ts xanthangum (alternativ: 6 plater gelatin)
- Bland alt til bunnen i en food processor. Tilsett eventuelt noen ss vann slik at deigen blir klissete.
- Trykk deigen ut i en rund kakeform (f.eks 18 cm), og sett i fryser.
- Bland alt til moussen, unntatt xanthangum, i en blender på rolig tempo.
- Miks så inn xanthangum på rolig tempo i noen sekunder. Massen skal bli tykkere og "tyngre".
- Ta kaken ut av fryseren, og hell moussen over kakebunnen. Settes i fryser i 2 timer.
- Kan stå i kjøleskap i flere dager.
Som alternativ til gelatin, så bruker jeg xanthangum. Du kan også bruke agar-agar. Alt dette kan kjøpes på
iHerb.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/kald-kake-med-mokkamouse/
3.2.2708