Kald kake med mokkamousse
Author: Vegard
Prep time: 30 Minutter
Cook time:
Total time: 30 Minutter
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com. Uten melk, gluten og egg.
Ingredienser
Bunn
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøtter
  • 50 g smeltet ghee (klarnet smør)
  • ½ ts vaniljepulver
  • ½ ts kanel
  • 3 ss kokossukker
  • 4 dadler (uten sten)
Mousse
  • 3-4 dl kokosmelk (primært den tykke massen)
  • 3 ss kokosolje
  • 0,5 dl sterk kaffe
  • 4 ss kokossukker (eller vanlig sukker)
  • ½ ts vaniljepulver
  • 1 ts xanthangum (alternativ: 6 plater gelatin)
Instruksjoner
  1. Bland alt til bunnen i en food processor. Tilsett eventuelt noen ss vann slik at deigen blir klissete.
  2. Trykk deigen ut i en rund kakeform (f.eks 18 cm), og sett i fryser.
  3. Bland alt til moussen, unntatt xanthangum, i en blender på rolig tempo.
  4. Miks så inn xanthangum på rolig tempo i noen sekunder. Massen skal bli tykkere og "tyngre".
  5. Ta kaken ut av fryseren, og hell moussen over kakebunnen. Settes i fryser i 2 timer.
  6. Kan stå i kjøleskap i flere dager.
Notat
Som alternativ til gelatin, så bruker jeg xanthangum. Du kan også bruke agar-agar. Alt dette kan kjøpes på iHerb.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/kald-kake-med-mokkamouse/