Rå sjokoladebrownie
Author: Vegard
Prep time: 30 Minutter
Cook time:
Total time: 30 Minutter
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Ingredienser
  • 150 g pekannøtter (eller cashew)
  • 100 g valnøtter
  • 50 g kakao
  • 25 g kokossukker
  • 1 ts vaniljepulver
  • ¼ ts havsalt
  • 9-10 dadler (uten sten)
Frosting
  • 110 g smeltet kokosolje
  • 1 ts vaniljepulver
  • 5-10 dråper stevia (smak til selv)
  • 1 ss yaconsirup eller lønnesirup (hvis behov for søtere)
  • ½ ts salt
  • 50 g kakao
Instruksjoner
  1. Bruk en food procesor og miks pekan, valnøtter, kakao, kokossukker, vanilje og salt. Miks til det er en grov blanding. Ikke bland for lenge.
  2. Tilsett dadler (2-3 om gangen) og miks litt og litt til dadlene er godt innblandet. Tilsett litt vann om nødvendig. Blandingen skal være litt klissete.
  3. Press deigen inn i en liten/middels form (f.eks 18 cm i diameter). Sett i fryseren mens du lager frosting.
Frosting
  1. Miks sammen kokosolje, vanilje, stevia og salt i en blender på rolig tempo.
  2. Tilsett kakao, og miks på rolig tempo.
  3. Smak om den er god. Tilsett eventuelt mer stevia om nødvendig.
  4. Etter ca 30 min i fryser, ta ut kaken, og tilsett frosting.
  5. Sett kjølig for at frostingen skal bli stivere (tar ca 30 min i kjøleskap).
Notat
Når det gjelder steviadråper, så kan du også bruke steviapulver. Prøv først med ½ ts, og smak om det er passelig.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/brownies/