Author: Vegard
Prep time: 30 Minutter
Cook time:
Total time: 30 Minutter
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
- 150 g pekannøtter (eller cashew)
- 100 g valnøtter
- 50 g kakao
- 25 g kokossukker
- 1 ts vaniljepulver
- ¼ ts havsalt
- 9-10 dadler (uten sten)
Frosting
- 110 g smeltet kokosolje
- 1 ts vaniljepulver
- 5-10 dråper stevia (smak til selv)
- 1 ss yaconsirup eller lønnesirup (hvis behov for søtere)
- ½ ts salt
- 50 g kakao
- Bruk en food procesor og miks pekan, valnøtter, kakao, kokossukker, vanilje og salt. Miks til det er en grov blanding. Ikke bland for lenge.
- Tilsett dadler (2-3 om gangen) og miks litt og litt til dadlene er godt innblandet. Tilsett litt vann om nødvendig. Blandingen skal være litt klissete.
- Press deigen inn i en liten/middels form (f.eks 18 cm i diameter). Sett i fryseren mens du lager frosting.
Frosting
- Miks sammen kokosolje, vanilje, stevia og salt i en blender på rolig tempo.
- Tilsett kakao, og miks på rolig tempo.
- Smak om den er god. Tilsett eventuelt mer stevia om nødvendig.
- Etter ca 30 min i fryser, ta ut kaken, og tilsett frosting.
- Sett kjølig for at frostingen skal bli stivere (tar ca 30 min i kjøleskap).
Når det gjelder steviadråper, så kan du også bruke steviapulver. Prøv først med ½ ts, og smak om det er passelig.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/brownies/
3.2.2925