Author: Vegard
Prep time: 2 Timer
Cook time:
Total time: 2 Timer
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Bunn:
- 175 g solsikkekjerner
- ½ ts salt
- 100 g rosiner
Fyll:
- 2 epler
- 1 nektarin (eller kun 3 epler, uten nektarin)
- 60 g (5-6 stk) dadler
- 40 g rosiner
- 2 ss kokosolje
- 1 ts kanel
- saft fra ½ sitron
Bunn:
- Legg rosinene i vann et par timer, og hell av alt vannet.
- Miks solsikkefrø, rosiner og salt i en mikser og miks sammen til en jevn blanding. Legg / trykk dette over i en form (jeg brukte en rund 18 cm form)
Fyll:
- Del eplene, og fjern kjernen.
- Bland sammen dadler, kanel, rosiner, to epler, nektarinkjøtt og kokosolje i en mikser og miks godt sammen.
- Riv resten av eplene og rør inn sitronjus. Bland dette forsiktig inn i resten av fyllet.
- Legg dette fyllet i formen, og sett kaken i kjøleskapet et par timer.
- Serveres kald.
Kaken passer fint i en rund form på 18 cm.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/eplepai-uten-steking-ra/
3.2.2807