Saftig og god eplekake
Author: Vegard
Prep time: 2 Timer
Cook time:
Total time: 2 Timer
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Ingredienser
Bunn:
  • 175 g solsikkekjerner
  • ½ ts salt
  • 100 g rosiner
Fyll:
  • 2 epler
  • 1 nektarin (eller kun 3 epler, uten nektarin)
  • 60 g (5-6 stk) dadler
  • 40 g rosiner
  • 2 ss kokosolje
  • 1 ts kanel
  • saft fra ½ sitron
Instruksjoner
Bunn:
  1. Legg rosinene i vann et par timer, og hell av alt vannet.
  2. Miks solsikkefrø, rosiner og salt i en mikser og miks sammen til en jevn blanding. Legg / trykk dette over i en form (jeg brukte en rund 18 cm form)
Fyll:
  1. Del eplene, og fjern kjernen.
  2. Bland sammen dadler, kanel, rosiner, to epler, nektarinkjøtt og kokosolje i en mikser og miks godt sammen.
  3. Riv resten av eplene og rør inn sitronjus. Bland dette forsiktig inn i resten av fyllet.
  4. Legg dette fyllet i formen, og sett kaken i kjøleskapet et par timer.
  5. Serveres kald.
Notat
Kaken passer fint i en rund form på 18 cm.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/eplepai-uten-steking-ra/