Jordbær/lime mojito ostekake |
Author: Vegard
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Bunn
- 2 kopper mandelmel
- 1 kopp dadler
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts honning
- 1 ss kokosolje eller smør
Mojito-lime fyll
- 6 ss smør
- ¾ kopp kokossukker
- ½ kopp honning
- 2 hele egg
- 6 eggeplommer
- 1 kopp lime juice
- 1,5 ss potetmel
- ½ kopp kokoskrem/melk
- ⅓ kopp kokosolje
Jordbær-glasur
- 300 gram frosne jordbær
- 400 gram ferske jordbær
- 1 ts lime juice
- ¼ kopp honning
- 1 ss potetmel
- 2 ss mint, finkuttet
Bunn
- Putt alt i en blender, og miks til det er klissete (eventuelt miks godt for hånd).
- Press alt i en rund kakeform, helst en liten/middels. Sett formen i fryseren mens du lager resten.
Mojito-lime fyll
- Miks smøret, kokossukkeret og honningen sammen med en mikser i ca 2 minutter. Tilsett egg og eggeplommer til det er en fin og jevn blanding.
- I en annen bolle, legg i potetmel sammen med limejuice. Bland godt. Bland dette inn i den andre blandingen og miks i ca 1 minutt.
- Hell blandingen over i en kjele, og la det småputre på lav varme til den begynner å tykne. Rør godt hele tiden. Ta så vekk kjelen fra kokeplaten.
- Tilsett kokoskrem og kokosolje og rør dette forsiktig inn.
- Ta ut formen fra fryseren, og tilsett denne blandingen i formen.
Jordbær-glasur
- Press frosne jordbær ned i en sil, for å sile ut jordbær saften. Denne samles i en kopp. Du trenger ca ½ kopp. Jordbærene settes så til siden.
- Tilsett potetmel i jordbærjuicen. Legg dette i en kjele, få et oppkok og la det småputre i ca 4 minutter til blandingen tykner. Rør hele tiden. Avkjøl.
- Legg ferske jordbær sammen med de frosne. Hell over honning, slik at det blir et fint lag over jordbærene. La stå i ca 10 minutter.
- Bland i lime og mint sammen med jordbærene. Bland så inn jordbærmiksen i kjelen (avkjølt).
- Hell blandingen over kaken, og sett den i fryseren i ca 2 timer.
- Servér.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/jordbaerlime-mojito-ostekake/
3.2.2708