Eplepai med sitron og dadler |
Author: Vegard
Prep time: 15 Minutter
Cook time:
Total time: 15 Minutter
Bunn
- 150 gram cashewnøtter (1 kopp)
- 40 gram kokosmasse (1 kopp)
- 8 stk dadler (1/2 kopp)
- ¼ ts salt
- 2 ss kokosolje, flytende
Fyll
- 3 epler
- 8 stk dadler (1/2 kopp)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts kanel
- ⅛ ts salt
Topping (valgfritt)
- 1 dl fløte
- 1 ss lønnesirup (hvis du vil ha kremen søt)
- Miks alt til bunnen i en kjøkkenmaskin (cashew, kokosmasse, dadler, salt).
- Legg deigen over i en rund springform (jeg bruker 12 eller 15 cm), og press den ned med hendene/fingrene.
- Fjern kjernen på eplene, og grovhakk de, UNNTATT ett eple. Dette ene eple legges til siden.
- Legg alt til fyllet (unntatt ett eple) i en kjøkkenmaskin, og miks godt.
- Legg fyllet over i en bolle.
- Hakk opp det siste eple i terninger og miks det for hånd i bollen.
- Legg fyllet over i paiformen og glatt utover med en skje.
- Legges i fryser i 30 minutter før servering.
Topping
- Pisk fløten til krem og tilsett eventuelt søtning. Legg på toppen av kaken før servering.
Calories: 280 pr 100 g
Oppbevares helst i fryser.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/enkel-eplekake-sitron-dadler/
3.3.3077