Eplepai med sitron og dadler
Author: Vegard
Prep time: 15 Minutter
Cook time:
Total time: 15 Minutter
Ingredienser
Bunn
  • 150 gram cashewnøtter (1 kopp)
  • 40 gram kokosmasse (1 kopp)
  • 8 stk dadler (1/2 kopp)
  • ¼ ts salt
  • 2 ss kokosolje, flytende
Fyll
  • 3 epler
  • 8 stk dadler (1/2 kopp)
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts kanel
  • ⅛ ts salt
Topping (valgfritt)
  • 1 dl fløte
  • 1 ss lønnesirup (hvis du vil ha kremen søt)
Instruksjoner
  1. Miks alt til bunnen i en kjøkkenmaskin (cashew, kokosmasse, dadler, salt).
  2. Legg deigen over i en rund springform (jeg bruker 12 eller 15 cm), og press den ned med hendene/fingrene.
  3. Fjern kjernen på eplene, og grovhakk de, UNNTATT ett eple. Dette ene eple legges til siden.
  4. Legg alt til fyllet (unntatt ett eple) i en kjøkkenmaskin, og miks godt.
  5. Legg fyllet over i en bolle.
  6. Hakk opp det siste eple i terninger og miks det for hånd i bollen.
  7. Legg fyllet over i paiformen og glatt utover med en skje.
  8. Legges i fryser i 30 minutter før servering.
Topping
  1. Pisk fløten til krem og tilsett eventuelt søtning. Legg på toppen av kaken før servering.
Calories: 280 pr 100 g
Notat
Oppbevares helst i fryser.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/enkel-eplekake-sitron-dadler/