Kanelboller (muffins) med yoghurt-krem |
Author: Vegard
Prep time: 20 Minutter
Cook time: 8 Minutter
Total time: 28 Minutter
Ingredienser kan kjøpes på altShop eller iHerb. Gir ca 6-7 boller/muffinser.
Deig
- 80 gram mandelmel (1 kopp)
- 2 ss kokosmel
- ½ ts bakepulver
- ¼ ts havsalt
- 5 ss smeltet kokosolje (1/4 kopp)
- 3-5 ss yaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
- 3 egg
- 1 ts vaniljepulver
Kanel-glasur
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss smeltet kokosolje
- 1 ss kanel
Yoghurt-krem
- 5 gode ss yoghurt, naturell (1 kopp)
- 1-2 ss smør, mykt (1/3 kopp)
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ss daddelsukker (1/4 kopp)
- Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).
- Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.
- Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.
- Miks begge blandingene sammen.
- Legg dette over i muffins-former.
- Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.
- Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.
- Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.
- Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/kanelmuffins-med-yoghurt-krem/
3.2.2925