Hjemmelaget sjokolade
Author: Vegard
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Ingredienser
  • 100 gram smeltet kokosolje
  • 1 ts vaniljepulver
  • ¼ ts havsalt
  • 5+ ss yaconsirup (eller annen søtning, f.eks kokosnektar, honning, sukker)
  • 50 gram kakao
Valgfritt
  • Tilsett noen ss med nøttesmør, f.eks cashewsmør.
Instruksjoner
  1. Miks sammen kokosolje, vanilje og salt i en blender. Bruk lav hastighet.
  2. Bland inn kakao mens blenderen går på lav hastighet.
  3. Tilsett litt og litt søtning. Smak etter som du tilsetter, og stopp når du er fornøyd.
  4. Kan stå i kjøleskap i ca 2 uker.
Notat
Denne vil stivne ved temperatur under 24 grader. Settes den i kjøleskap så blir den stiv etter bare noen minutter.
Trenger du den flytende, så er det bare å sette den i ovnen på 40 grader eller i mikroen.
Tilsett litt vann om blandingen blir for tykk. Eventuelt mer lønnesirup eller kokosolje.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/hjemmelaget-sjokolade/