Kjeks med mokkasmak
Author: Vegard
Prep time: 15 Minutter
Cook time: 10 Minutter
Total time: 25 Minutter
Ingredienser finner du på altShop.no eller iHerb.com.
Ingredienser
  • 1,5 dl mandelmel
  • 1,5 dl kokosmel
  • 3 ss kakao
  • 3 ss kokossukker
  • ½ ts salt
  • 2 dl kaffe (sånn ca)
  • 3 ss yaconsirup eller lønnesirup
  • 1 ts vaniljepulver
Instruksjoner
  1. I en mikser, bland sammen melet, kakao, kokossukker, salt og vaniljepulver.
  2. Tilsett kaffe (litt om gangen) og yaconsirup. Miks det godt sammen slik at det blir formbart.
  3. Form de som kjeks på en rist med bakepapir under.
  4. Det er tre måter du kan tilberede de på:
Dehydrering
  1. Dehydrer på 40-43 grader i ca 2 timer. Snu kjeksene oppned etter 1 time.
Steking
  1. Stekes i 10-12 minutter på 150 grader. Snu kjeksene oppned etter ca 6 minutter.
Spise nå
  1. Form til kjeks, kjøl ned og spis når de er kalde og harde. Eventuelt frys ned.
Notat
Her har du erstattere til noen av matvarene:
Mandelmel: cashewmel eller annet nøttemel.
Kokossukker: vanlig hvitt eller brunt sukker.
Lønnesirup: kokosnektar, agavenektar.
Recipe by SunnDessert.no at https://sunndessert.no/kjeks-med-mokkasmak/